Societat

La Generalitat es mobilitza per l'accident de l'A-320

Mas suspèn la seva agenda oficial i trasllada el seu condol “més sentit” a les famílies de les víctimes de la catàstrofe aèria

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat que el govern treballa per posar en marxa tots els operatius per col·laborar amb la gestió de l'accident d'un avió de l'aerolínia alemanya Germanwings als Alps francesos . L'aparell, un Airbus A-320, volava entre Barcelona i Düsseldorf amb 142 passatgers a bord i sis tripulants. L'avió havia sortit a les deu del matí des de l'Aeroport del Prat i s'ha perdut el seu rastre als radars al voltant d'una hora més tard.

En una compareixença al Palau de la Generalitat, Mas ha traslladat el “condol més sentit, més proper i més afectuós” del govern de Catalunya als familiars “per ajudar-los en aquest moment difícil”.

El cap del govern ha destacat que estan “treballant per posar tots els operatius en marxa per ajudar en aquest moment”. En aquest sentit, ha detallat que el departament de Salut “posarà un equip de psicòlegs” a disposició dels familiars de les víctimes i Justícia mobilitzarà tot l'equip de metges forenses, necessari per a les tasques d'identificació.

A més, ha subratllat que aviat el servei de transport col·lectiu es posarà a disposició dels familiars que es vulguin traslladar a França.

Mas ha indicat que el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha abandonat la reunió del govern per traslladar-se a l'Aeroport de Barcelona-El Prat, a on també s'ha dirigit el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

El president ha descartat traslladar-se fins a França però ha explicat que la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ja viatja cap al lloc dels fets.

El president no ha volgut donar xifres o noms de les víctimes per “respecte” a les famílies, que són les primeres que ho han de saber. De totes maneres, ha avançat que aquesta informació “es coneixerà relativament aviat”.

També ha explicat que el govern està en “contacte permanent” amb les autoritats espanyoles, franceses i alemanyes “per coordinar les accions”.

“He tingut una conversa amb [el president del govern espanyol] Mariano Rajoy i amb el cap de l'oposició Pedro Sánchez”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Els càmpings catalans registren un mes de juliol més que òptim

barcelona
SOCIETAT

Tossa de Mar rebrà 200 migrants procedents de les Canàries

TOSSA DE MAR
seguretat

Sant Adrià demana a Interior més policia a la Mina

Sant Adrià de Besòs
Educació

Reclamen solucions aquest mateix curs per la falta de places a l’FP

barcelona
successos

Controlat l’incendi a unes oficines al costat d’una benzinera a l’Hospitalet de Llobregat

L’Hospitalet de LLobregat
QUERALBS

Paneque es compromet amb el projecte Ecovall de Vall de Núria

Queralbs
RIELLS I VIABREA

Concorregut Aplec de Sant Llop amb sopar i ofici religiós

Riells i Viabrea
SOCIETAT

Protesta visual a Castelldefels contra el desmantellament del carril bici

Castelldefels
INFRAESTRUCTURES

La represa del servei a l’L5 dilluns tanca un estiu d’obres al metro

Cornellà de Llobregat