Societat

Novè accident amb víctimes en un vol amb origen al Prat

Els anys 1940, 1959 i 1974 es van produir sinistres mortals en vols enlairats a Barcelona, tot i que cap de les dimensions del d'ahir als Alps

El Prat, primer a Europa en nombre de companyies de baix cost

L'accident del vol Germanwings 4U 9525, que cobria la ruta entre Barcelona i Düsseldorf aquest dimarts, és el novè de la història amb víctimes mortals amb origen a l'aeroport del Prat. El vol sinistrat als Alps, que transportava 150 persones entre passatgers i tripulació, no ha estat l'únic accident de la història de l'aviació a Catalunya. L'agost de 1959, un avió de Transair que sortia de Barcelona en direcció a Londres-Gatwick es va estavellar al Montseny i va provocar la mort dels seus 32 ocupants. Un altre vol entre Barcelona i Barajas va tenir un accident sobre la serra de Valdemeca l'abril de 1959. Va causar la mort dels 28 ocupants de l'aeronau d'Iberia.

El maig de 1940, un vol militar amb destinació a Madrid-Barajas va tenir un accident durant l'enlairament i hi van morir els vuit ocupants. Igualment, els 31 ocupants del vol d'Avio Linee Italiane provinent de Barcelona van morir en un accident a 12 quilòmetres de l'aeroport de Torí. La majoria eren integrants de l'equip de futbol de la ciutat italiana. El novembre de 1959, van morir els quatre ocupants del vol d'Aviaco provinent de la capital catalana en un accident a prop de l'aeroport de Palma. Més recentment, el novembre de 1974, un avió corporatiu va tenir un accident mentre s'enlairava a l'aeroport del Prat.

El febrer de 1998 es va produir un accident similar, quan dues persones a bord d'un jet van morir en estavellar-se l'aparell a prop de l'aeroport de Brusel·les-Zaventem.

Un altre aeronau privada provinent del Prat es va estavellar a 18 quilòmetres de l'aeroport algerià Oran-es Seria, fet que va provocar la mort dels deu ocupants. Sense origen al Prat però relacionat amb aquest aeròdrom, el juliol de 1970, un avió de la companyia Dan-An provinent de Manchester amb destinació a l'aeroport de Barcelona es va estavellar al Montseny, amb resultat de 112 morts. Altres 154 persones van perdre la vida per la caiguda del vol JK 5022 de Spanair a l'aeroport de Barajas.

LES XIFRES

523.653
passatgers
amb origen o destinació a l'aeroport de Barcelona va transportar Germanwings l'any passat.
30
per cent,
pel cap baix, de les rutes de radi mitjà europees són gestionades per companyies de baix cost.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.