Societat

Reprenen la recerca de les restes de l'avió de Germanwings

Els efectius per terra s'han posat en marxa a les sis del matí i el primer helicòpter s'ha enlairat cap ales vuit

Els equips de rescat van suspendre les tasques a última hora del dimarts per l'empitjorament de les condicions meteorològiques

Els equips de rescat per terra han reiniciat a primera hora d'aquest dimecres la recerca de les 150 persones que anaven a bord de l'avió de Germanwings sinistrat als Alps francesos, segons ha informat la cadena britànica BBC. Els helicòpters s'han pogut incorporar a les tasques de rescat una hora més tard. L'aparell, un Airbus A-320, es va estavellar aquest dimarts al matí a prop de Barceloneta de Provença quan cobria la ruta entre Barcelona i Düsseldorf.

Les tasques de rescat es van suspendre a última hora de dimarts a causa de l'empitjorament de les condicions meteorològiques i la previsió de pluges i neu.

El moviment de vehicles ha començat a les set del matí, tan bon punt a sortit el sol a la petita localitat de Seyne-les-Alpes, situada a pocs quilòmetres del punt de l'accident i a on es concentren els serveis de rescat.

El primer helicòpter s'ha pogut enlairar cap a un quart de nou del matí.

Una columna de gendarmes ha reprès la ruta a peu cap al lloc del sinistre, després que la passada nit haguessin de tornar a causa de la neu.

Els equips d'emergències intentaran obrir un camí cap al lloc on es concentren les restes de l'Airbus A-320, que aquesta nit ha estat vigilat per cinc gendarmes.

Durant la nit ha nevat a la zona de l'accident i es reveu que aquest matí les condicions meteorològiques no siguin molt propícies per facilitar els treballs de rescat. S'espera que les condicions millorin aquesta tarda.

Les autoritats han organitzat un important dispositiu a Seyne-les-Alpes per acollir els familiars de les víctimes que vulguin traslladar-se a aquesta petit municipi alpí. Està previst que a primera hora de la tarda s'hi apropin el president francès, François Hollande, la cancellera alemanya, Angela Merkel, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat, Artur Mas.

La major part dels passatgers de l'avió eren de nacionalitat alemanya (67) i espanyola (45), dels quals una trentena eren catalans. Les autoritats franceses no tenen esperances de trobar supervivents.

L'avió es va estavellar en una zona de muntanya poc abans de les onze del matí per motius que encara es desconeixen, prop d'una hora després d'enlairar-se de Barcelona.

S'ha obert una investigació per esclarir els fets i s'espera que al llarg del dia aquesta s'intensifiqui després d'haver trobat ahir una de les dues caixes negres de l'aparell, la que enregistra les converses dels pilots.

L'Oficina d'Investigació i Anàlisis de França (BEA) té previst oferir una roda de premsa aquest dimecres a París per informar sobre les primeres indagacions sobre el terreny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BANYOLES

L’alcalde Noguer planteja un contracte temporal per a la barca la Tirona

BANYOLES
Infraestructures

La tuneladora de l’L9 arriba finalment a Mandri

Barcelona

SOS Costa Brava exigeix que es restaurin les balises a la cala del Cau

Palafrugell
SOCIETAT

Màxim risc de focs forestals a 131 municipis de 15 comarques

Barcelona
salut

El Clínic descarta un possible cas de febre hemorràgica Crimea-Congo

Barcelona
ciència

Desenvolupen bateries que es poden reciclar amb el cartró

bARCELONA
Societat

Regeneren la platja del Far de Vilanova amb sorra de draga en plena campanya estival

Vilanova i la Geltrú
ciència

El primer nanosatèl·lit català acaba la missió de 3 anys i es desintegra

barcelona

Instal·len una unitat mòbil per mesurar contaminants atmosfèrics a l’exterior del pavelló de Fontajau

GIRONA