Societat

Empreses

Brodant la merceria

Una interiorista d'Anglès, premiada pel Consell Comarcal de la Selva per la seva iniciativa empresarial del 2014

Va prendre el relleu d'una merceria que tancava per jubilació, rebatejada amb el nom de Cosint Idees

Mireia Danés Blaya és una noia d'Anglès de 32 anys que un mal dia es va trobar sense feina i es va haver de reinventar, com explica ella mateixa. Interiorista de professió, va decidir fer un curs de microempresa a Santa Coloma de Farners, a través del Consell Comarcal, i posteriorment, amb el pla de Reempresa, va acabar transformant una merceria del poble de tota la vida en el seu projecte. La botiga va passar de dir-se Merceria Puig a Cosint Idees, un nom que s'esqueia més al que pretenia la Mireia, i la seva iniciativa li va merèixer el premi del Consell Comarcal com a millor iniciativa empresarial de la Selva del 2014.

“Em vaig quedar sense feina el 2008, amb la bombolla immobiliària, i a més aquell any vaig ser mare”, explica. “Vaig estar molt de temps fent de mare i cosint com a afició. També vaig anar buscant feina, però havia de ser alguna cosa que em vingués molt de gust, i com que l'interiorisme no estava en el millor moment vaig decidir que havia de reinventar-me”, hi afegeix. A través del Consell Comarcal de la Selva va conèixer el projecte Reempresa, amb el qual es vol que els nous emprenedors prenguin el testimoni en la gestió d'una empresa ja existent, que els seus propietaris deixen per jubilació, perquè no la consideren prou rendible o per altres motius. Merceria Puig, que la Mireia ja coneixia perquè era una botiga de tota la vida a Anglès, es traspassava per jubilació. Amb l'assessorament del Servei de Creació d'Empreses del Consell Comarcal de la Selva, Mireia Danés va elaborar un pla d'empresa, que li va permetre, el juny de l'any passat, obrir la botiga amb un nou aire. Cosint Idees és un local molt petit (uns 40 metres quadrats), i s'allunya de la merceria típica en el sentit que no es dedica només a vendre fils o roba interior, sinó que hi fa tallers per aprendre a cosir i a reciclar material que ja es té a casa. La botiga es complementa amb un bloc en el qual també exposa els seus treballs. “És una bona experiència i estic contenta, cada cop vénen mes noies que volen aprendre a cosir”, explica. “Fem de tot, amb la idea de regalar coses que tinguin un valor afegit perquè hi hagis posat el teu toc personal, coses que no trobes en grans superfícies”, conclou.

Cosint Idees va ser distingida entre les més de 300 iniciatives que es van assessorar al Consell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia