Societat

Ferran Adrià apadrina un xou solidari del Casal dels Infants

El Liceu torna a rebre el 10 de maig l'espectacle culinari amb Joan Roca i Carme Ruscalleda

‘La fàbrica de menjar solidari' es converteix en un concurs de cuina amb famosos i nens del Casal

El cuiner Ferran Adrià no abaixa la guàrdia, ben al contrari: renova el seu compromís amb la feina humanitària del Casal dels Infants i el 10 de maig tornarà a pujar a l'escenari del Liceu amb un xou culinari per recollir fons per a l'entitat que cada any atén més de 6.000 infants i les seves famílies al Raval de Barcelona –on va néixer el 1983–, a la Mina de Sant Adrià del Besòs, a Santa Coloma de Gramenet, a Badalona i a Salt. Aquesta vegada La fàbrica de menjar solidari seguirà l'estela dels concursos de cuina que s'han posat de moda a la televisió.

Tot i que encara hi ha moltes incògnites per resoldre, de moment ja se sap que l'espectacle es convertirà en un gran concurs per saber qui és capaç de ser el millor comensal. “Els concursants seran gent coneguda de l'equip de Minoria Absoluta, com ara Queco Novell, Agnès Busquets, Mireia Portas, Anna Bertran, Sílvia Abril, Jordi Ríos i David Olivares”, ha avançat Manel Lucas, un dels responsables de la iniciativa.

En aquest tercer any de La fàbrica del menjar solidari els concursants, acompanyats per un grup d'infants i joves del Casal, formaran equips i hauran de posar a prova les seves habilitats culinàries davant d'un jurat format pels col·laboradors habituals d'Adrià en aquesta proposta solidària: Joan Roca, Carme Ruscalleda i Christian Escribà. Qui guanyi s'endurà un premi que tot seguit serà sortejat entre el públic. “Només puc dir –apunta Adrià creant moltes expectatives– que és una cosa irrepetible, única i que no es pot pagar amb diners.” El presentador del xou tornarà a ser el periodista Josep Cuní i entre les actuacions musicals destaca la dels Amics de les Arts, que acaben de fer deu anys.

Els diners que s'aconsegueixin es destinaran a enfortir quatre eixos claus del Casal dels Infants: els espais maternoinfantils i l'acompanyament a la petita infància, l'atenció diària per a adolescents en risc, el programa formatiu i d'inserció per a joves i les activitats d'estiu per a infants i joves. El vicepresident de l'entitat, Lluís Prats, va recordar en l'acte de presentació del xou gastronòmic que en les anteriors edicions es van recollir 220.000 euros, que es van invertir en aquests programes del Casal.

“Volem fer possibles unes vacances educatives i divertides per al màxim nombre de nens i nenes dels barris on actuem”, va indicar Prats. I és que el Casal dels Infants, plenament consolidat al Raval, a Barcelona, on va néixer, ha ampliat els últims anys la seva activitat a Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs i Salt. “Estem molt orgullosos de poder consolidar iniciatives solidàries tan necessàries com aquesta –va insistir el creador d'El Bulli–. Som conscients que La fàbrica del menjar solidari és una gran oportunitat per donar a conèixer l'encomiable tasca que fan al Casal”. El periodista Josep Cuní està il·lusionat en el “canvi de registre” que implica presentar el xou.

Les entrades per a l'espectacle del Liceu ja es troben a la venda i també s'ha habilitat una Fila 0 de donacions.

LA XIFRA

6.000
infants i joves
i les seves famílies va acompanyar l'any passat el Casal dels Infants, nascut el 1983 al Raval.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia