Societat

Onze detinguts per gihadisme a Catalunya

Els Mossos d'Esquadra han dut a terme tretze registres a habitatges de Terrassa, Sabadell, Barcelona, Sant Quirze del Vallès i Valls

Està dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 1 de l'Audiència Nacional

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimecres a onze persones i han practicat tretze registres en un operatiu contra el gihadisme a Sabadell, Terrassa, Barcelona, Sant Quirze del Vallès i Valls, segons ha confirmat el conseller d'Interior, Ramon Espadaler. A les persones arrestades se les acusa, entre d'altres delictes, de pertinença a organització terrorista.

Espadaler ha confirmat que l'operació antigihadista manté “vincles” amb les detencions a Bulgària de tres joves residents a Catalunya que pretenien unir-se a l'Estat Islàmic, el passat mes de desembre. També ha subratllat a Catalunya Ràdio la complexitat d'un operatiu en què hi participen 360 agents del cos policial, inclosos el Grup Especial d'Intervencions (GEI) i els Tedax, experts en la desactivació d'explosius. Espadaler creu que la xifra de detencions “provablement” augmentarà.

L'operatiu, que s'ha iniciat a les 4 de la matinada i que encara segueix obert, està tutelat pel Jutjat d'Instrucció número 1 de l'Audiència Nacional. Aquesta és la quarta operació contra el terrorisme gihadista a Catalunya en l'últim mes i mig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia