Societat

Les entitats fixen l'ocupació de qualitat i l'habitatge com a prioritats per a Barcelona

Atacar la pobresa infantil i promoure el voluntariat, eixos del treball conjunt entre Ajuntament i tercer sector

Trias proposa un salari mínim propi per als barcelonins

Les gairebé 600 entitats que formen l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva –entitats del tercer sector, col·legis professionals, empreses i institucions de la ciutat– van resumir ahir en sis eixos la línia de treball de futur: garantir la cobertura de les necessitats bàsiques, ampliar el parc d'habitatge social, promoure una economia més social amb ocupació de qualitat, lluitar contra la pobresa infantil i incrementar el compromís social dels ciutadans. El sisè, van explicar que encara no el tenen a punt per aplicar-lo, és promoure l'esport com a eina d'inclusió social.

Cadascun d'aquests eixos, als quals s'ha anomenat “projectes tractors”, seran liderats per diferents entitats amb actuacions conjuntes per “reforçar el benestar amb el compromís de la ciutadania”, va indicar la presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector, Àngels Guiteras. “Hem de saber enfortir l'economia social, perquè té uns valors específics oposats precisament als valors que ens han dut a la crisi social”, va plantejar Guiteras, que va destacar la necessitat de generar ocupació de qualitat i que les administracions apostin per contractar serveis a les entitats socials.

El president de Creu Roja, Josep Marquès, va reivindicar “el dret real de les persones a tenir garantides les cobertures bàsiques, sobretot alimentació, aigua, llum i gas, com a dret real i no pas en clau de beneficència”, i el director de Càritas, Salvador Busquets, va plantejar la necessitat d'augmentar el parc d'habitatge social i promoure canvis legislatius per reduir el nombre de desnonaments.

L'alcalde, Xavier Trias, va participar en la presentació dels reptes socials de l'Acord Ciutadà per reconèixer que “la col·laboració amb el tercer sector té un efecte multiplicador i marca model”. Va aprofitar per llançar una proposta per al pròxim mandat: “Un sou mínim adequat per als barcelonins.”

LA XIFRA

936
projectes
de 121 organitzacions i institucions de Barcelona formen part de les actuacions de l'Acord Ciutadà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.