Societat

La ILP antidesnonaments es tramitarà per via urgent

Suport de tots els grups parlamentaris, excepte el del PP, a accelerar la iniciativa

Els promotors demanen complicitat perquè la llei s'aprovi aquesta legislatura

La iniciativa legislativa popular (ILP) contra els desnonaments i la pobresa energètica es tramitarà per via d'urgència extraordinària al Parlament amb el suport de tots els grups parlamentaris, excepte el del PP. Només per aquesta via, que escurça molt el temps dels tràmits parlamentaris, es podria aconseguir l'objectiu dels seus promotors, que és que la ILP es debati abans que s'acabi la legislatura.

“Hi ha vides en joc i no podem esperar”, va subratllar ahir el portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Carlos Macías. Conscients que l'única manera d'aconseguir aquesta tramitació per via superurgent és amb la complicitat dels partits, els promotors de la ILP van convocar ahir un acte davant del Parlament en el qual representants de la CUP, ICV-EUiA, Ciutadans, ERC i el PSC els van donar suport.

La PAH, l'Observatori dels Drets Econòmics i Socials (DESC) i l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) ja han presentat més de 50.000 firmes de suport a l'Idescat –asseguren que en tenen més de 300.000–. Si es compleixen els terminis, a finals del mes d'abril la ILP hauria d'entrar al Parlament.

En aquest sentit, els promotors recorden que cada dia hi ha 43 desnonaments a Catalunya i que 300.000 llars reben talls de llum o aigua.

LA XIFRA

450.000
pisos buits
hi ha a Catalunya en aquests moments, dels quals més de 100.000 pertanyen a entitats bancàries.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia