Societat

Cultura

Setmana medieval de Montblanc

Carrers plens en l'arrencada

El primer cap de setmana de celebracions a la capital de la Conca de Barberà obté un registre de visitants tan o més destacat que en anteriors edicions

Inspectors de Seguretat Social generen mala maror el primer dia

Malgrat l'avançament en el calendari de la celebració per no coincidir amb el pont de l'1 de maig, els primers dies de la setmana medieval de Montblanc s'han mogut amb xifres de visitants equivalents o superiors a les d'edicions anteriors. Així ho assegurava Joan López, president de l'entitat organitzadora, i també ho constatava
el fet que els aparcaments de vehicles eren plens i que en determinats moments les xarxes de telefonia esdevenien insuficients per oferir cobertura a centenars de persones que passejaven pels carrers i places.

L'acollida de públic que té la celebració és aprofitat per l'Oficina de Turisme de la Conca de Barberà, que ofereix als visitants ofertes perquè tornin a conèixer atractius de la comarca com la ruta del Cister, i el mateix Ajuntament de Montblanc, que amplia la seva oferta de visites. Però també la Denominació d'Origen Conca de Barberà, que desplega el mercat de vins i caves amb els seus cellers.

El mercat medieval i la mostra d'oficis s'entrellacen dins i fora de la muralla de la vila amb els espectacles itinerants de joglars, falconers, malabars, danses i visites teatralitzades que aquest dissabte i diumenge han esdevingut un entremès complet del que seran les grans i renovades representacions que es podran veure el cap de setmana vinent.

Entre aquests, hi ha hagut les accions que permeten conèixer els racons més amagats de la vila, concerts de cant gregorià o tallers d'activitats per als més menuts. Tot plegat ha portat que, en determinats moments, les tavernes que ofereixen els àpats i les begudes típicament medievals hagin tingut puntes de cues de visitants per accedir-hi.

I és que, durant la setmana medieval, tot Montblanc se suma a l'esperit d'època, àdhuc les institucions. Així, el mateix Ajuntament celebra a l'església de Sant Miquel un ple medieval que porta a l'ordre del dia decisions simbòliques per a la ciutat. Enguany ha estat batejar el local de l'Associació de Jubilats de Montblanc amb el nom d'Edifici Francesc Sigró i Escoté. Però també, en una sessió molt emotiva, ha nomenat fill adoptiu de la vila de Montblanc l'exciclista i exseleccionador estatal de ciclisme Gabriel Saura i Nagore.

El cap de setmana també ha servit perquè la ciutat estableixi lligams amb altres viles europees que organitzen celebracions similars amb la figura de sant Jordi com a referent i protagonista. L'any
passat, una delegació de la ciutat holandesa de Beesel ja va visitar
la setmana medieval per conèixer-ne el funcionament. Enguany la
visita ha tingut una recepció oficial del consistori de Montblanc a la
ciutat que cada set anys organitza el Draaksteken, la matança del drac.

Els únics visitants no esperats han estat els inspectors de la Seguretat Social que han triat aquests dies de festa i puntes de feina per furgar entre els establiments d'hostaleria de la vila. Una actuació que ha generat certa mala maror que s'ha anat diluint.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.