Societat

Els Mossos porten el menor a un hospital per fer-li un examen psicològic

Volen saber si pateix algun tipus de trastorn psíquic o psicològic, a més d'avaluar el seu estat físic

Els Mossos d'Esquadra han traslladat a un centre hospitalari l'estudiant de 13 anys que aquest dilluns ha matat un professor, per practicar-li un examen mèdic i valorar el seu estat psiquiàtric i psicològic.

Segons han informat a Efe fonts policials, el menor, que d'acord amb la llei és no imputable perquè no ha complert encara els 14 anys, ha quedat retingut pels Mossos d'Esquadra al mateix centre educatiu de Barcelona després de cometre el crim, acompanyat dels seus pares.

Posteriorment, el nen, alumne de segon d'ESO del centre educatiu Joan Fuster del barri barceloní de la Navas, ha estat traslladat a un hospital per sotmetre's a un reconeixement mèdic amb la finalitat de determinar si pateix algun tipus de trastorn psíquic o psicològic, a més d'avaluar el seu estat físic.

La situació psiquiàtrica de l'adolescent serà clau per determinar les conseqüències que el crim pugui tenir per a ell, i que en cap cas podran ser penals atès que, d'acord amb la llei del menor, tota persona que no hagi complert els 14 anys no pot ser considerada responsable dels seus actes.

La investigació del crim la dirigeix el jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona, que és el que estava de guàrdia aquest matí i el que ha procedit a l'aixecament del cadàver, i que encarregarà les diligències necessàries per determinar l'autoria i les circumstàncies del succés.

Donada la seva situació de no imputable, la Fiscalia de Menors, que actua en el cas de joves d'entre 14 i 18 anys, haurà de remetre el cas a la Direcció General de Protecció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), perquè intervingui sobre l'estudiant adoptant les mesures de protecció que consideri oportunes.

Com la resta de casos de menors desemparats o en situació de risc tutelats per la DGAIA, la intervenció del fiscal es limitarà a redactar un expedient de protecció sobre les mesures més convenients a adoptar amb ell.

Serà la DGAIA la que s'encarregui d'avaluar la situació personal i familiar del menor i determinar les mesures que siguin més adequades per a la seva evolució, han informat a Efe fonts jurídiques.

Aquestes mesures podrien incloure l'internament del menor en un centre psiquiàtric, si es demostrés que la seva actuació criminal ha estat motivada per un trastorn mental, una decisió que podrien adoptar els propis pares del nen sense necessitat que ho acordi l'administració.

En qualsevol cas, d'acord amb la llei, el menor no podrà ser interrogat a causa de la seva condició de no imputable, encara que el jutge instructor podria acordar la seva exploració.

Si, després de practicar les diligències oportunes, el jutge determinés que no hi ha altres persones responsables dels fets a part del menor, hauria d'arxivar el cas per autor no imputable, han afegit les mateixes fonts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

L’habitatge i el sou retarda als 29,8 anys l’emancipació juvenil

barcelona
medi ambient

Denuncien tres barques per fondejar a les zones de bany de dues cales

palamós

El Prat aprova un pla per reforçar la Formació Professional

El Prat de Llobregat
economia

La Molina inaugura una de les pistes de pàdel més altes d’Europa

la molina
Societat

Les santes patrones de Mataró reben el tradicional homenatge en una jornada gran de les festes

MATARÓ
oci

La nova atracció del Tibidabo ja desafia la gravetat amb una caiguda de 52 metres

Barcelona
arqueologia

Apareix una plataforma amb funcions religioses i socials a l’Antic, a Amposta

AMPOSTA

La Policia Local tindrà una nova comissaria al barri de Montesa

ESPLUGUES DE lLOBREGAT
equipaments

Nou paviment a la pista d’atletisme de Torredembarra

Torredembarra