Societat

La Caixa escull 20 projectes socials de nova creació

El Programa d'Emprenedoria Social impulsa iniciatives empresarials

Se'ls ofereix una ajuda de 25.000 euros

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el director general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró, van presentar ahir els 20 projectes seleccionats en la quarta edició del Programa d'Emprenedoria Social.

A través del programa s'aposta per donar suport a la creació de projectes socials sostenibles i afavorir l'impuls de les primeres iniciatives empresarials.

Per garantir el seu èxit se'ls ofereix un suport econòmic, formació en l'emprenedoria i la gestió d'empreses socials, acompanyament gerencial d'un any i treball en xarxa. El programa disposa d'un fons de 500.000 euros.

Els projectes són empreses socials que volen aconseguir un impacte social amb la creació d'una activitat econòmica, centrada en la millora de vida de les persones més vulnerables i mediambientalment sostenibles.

A la quarta edició s'hi han presentat projectes de la inserció laboral de persones en risc d'exclusió i persones amb discapacitat, entre altres. Tots pertanyen a empreses de nova creació amb un recorregut inferior als tres anys i entitats socials amb una nova línia de negoci.

Entre els projectes catalans es troben, Urban Time, que pretén aconseguir la inserció sociolaboral de joves; Byebelne, que vol reduir la precarietat econòmica de dones grans; Larvamed, centrat en el sector biosanitari; Sport2Live, que busca reinserir persones drogodependents; Riuverd preveu la venda de productes ecològics; HealthApp ajuda pacients amb trastorns alimentaris; SitUp busca millorar la vida d'infants amb lesions neurològiques, i Carbó d'Ardenya i Gavarres, vol formar i inserir al món laboral persones en risc d'exclusió. A Madrid s'ha triat el projecte Koiki, l'objectiu del qual és contribuir a l'ocupació de persones amb discapacitat i aturats mitjançant transports als barris.

LA XIFRA

287
sol·licituds de projectes s'han presentat a la quarta edició del Programa d'Emprenedoria Social.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia