Societat

L'enderroc del Casals de Sant Jaume, al jutjat

Gairebé un any després dels fets es reprenen les diligències

L'alcalde de Sant Jaume de Llierca, Ferran Puig; l'anterior alcalde, Enric Llongarriu, i un representant de l'empresa Tavil han declarat aquesta setmana als jutjats d'Olot en relació amb la denúncia que, el maig del 2014, va interposar la dona que vivia al Casals, una casa de pagès del pla de Politger que van enderrocar. Els advocats de la dona sostenen que el seu desallotjament es va fer fora del termini autoritzat.

El desallotjament del Casals (també anomenada can Coma de Dalt) el va executar l'Ajuntament per delegació de l'Incasol, amb una autorització judicial, per tal que es pogués desenvolupar el sector del polígon industrial del Pla de Politger on es construeix la nova planta de Tavil, el pla parcial del qual s'havia aprovat vuit anys enrere. Durant aquest període de temps, la dona va viure sense contracte i sense pagar lloguer a la casa, que és propietat del municipi. Anteriorment, mentre la finca va estar en mans privades, la família de la denunciant n'havia estat masovera.

Inicialment el jutjat d'Olot va desestimar la denúncia. La decisió va ser recorreguda pels advocats de la dona. Ara la jutgessa haurà de decidir si, arran de les declaracions, se segueix la instrucció del cas o si s'arxiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia