des del morter

273

Ja pot anar dient el savi Palomar que Misericòrdia és una de les segones festes majors més importants del país o l'Empar que ja no és la festa major petita sinó una veritable segona festa major i bla bla bla, ves què ha de dir ella, que els del morter continuem amb la nostra devoció sense fissures per Sant Pere i només traurem el cap un moment aquestes festetes per mirar com els diables fan petar les carretilles i, potser, com baixen cap al santuari els gegants i companyia en la romeria d'avui al matí. I és que per Misericòrdia als morters no ens col·loquen ni al Mercadal ni enlloc i, per tant, tenim poc a fer amb tanta marededéu, tants petonets al cambril, tantes torxes del rosari i tanta missa concelebrada amb l'arquebisbe fent de mossèn en cap. Tan boniques i senzilles que són les completes de Sant Pere, i tant de protagonisme que hi tenim naltrus després. Fa dies que en parlem entre nosaltres, els del morter, enyorats i nostàlgics, mentre comptem amb els grans de pólvora quants dies falten perquè peti la primera tronada: 273.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La 8a edició de l’Amb So de Cobla de Palamós tanca amb 6.000 espectadors

PALAMÓS
infraestructures

Les obres de l’autovia B-25 arriben al seu equador

Sant Boi de Llobregat
MEDI AMBIENT

Controlat l’incendi de Foradada-Baldomar, que ha afectat unes 21 hectàrees

Foradada

Campanya ’A la feina, fem salut. Pugem escales!’, a l’Hospital de Figueres i el Bernat Jaume

FIGUERES

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

L’ESCALA
SOCIETAT

En marxa a Barcelona les obres per ampliar la xarxa d’aigua freàtica

Barcelona
Rafael Antonín, ‘Rafuel’
Cuiner ‘influencer’. Ha obert el restaurant Casa Rafuel

“La cuina comença al mercat; jo hi vaig cada matí”

Barcelona

Mig mil·lenni creuant el Ter

Bescanó
turisme

Dinou hotels catalans ja tenen les claus de la Guia Michelin

Barcelona