Vallès Oriental

#municipalsVOR

La Junta Electoral obliga a retirar la campanya “Orgull de Mollet”

La junta diu que vulnera la prohibició de “fer ostentació de les fites assolides”

La Junta Electoral de Granollers ha enviat un requeriment a l’Ajuntament de Mollet per tal que anul·li immediatament la campanya “Orgull de Mollet” en què persones de la ciutat expliquen per què estan orgullosos de la ciutat i s’inclou informació sobre fites assolides durant el mandat.

La resolució diu que la campanya, que es fa a través de la pàgina web municipal, tanques publicitàries, insercions de publicitat en premsa i vídeos en pantalles de dependències municipals vulnera l’article 50 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG).

La junta recorda que des de la convocatòria de les eleccions i fins que es portin a terme “queda prohibit qualsevol acte organitzat o finançat directament o indirecta pels poders públics que contingui al·lusions a les realitzacions o les fites obtingudes”.

La resolució, emesa aquest dimecres, respon a una denúncia presentada per la candidatura d’Ara Mollet-ERC-MES que considera que la campanya respon a raons “no només d’autoestima dels molletans, sinó que barreja obra de govern amb un partit en concret en plena etapa electoral”. Segons Ara Mollet, “la campanya és electoralista, plena de missatges de les fites suposadament aconseguides i va contra la llei electoral vigent”.

EL GOVERN HO NEGA

El govern municipal de Mollet (PSC-CiU) ha emès un comunicat aquest mateix dijous en què assegura que el requeriment de la Junta Electoral de Granollers no ha arribat oficialment al consistori, però avança que presentarà un recurs a la resolució perquè la informació proporcionada per Ara Mollet ERC no és certa. L’Ajuntament considera que “és una campanya ciutadana iniciada a principis del mes de febrer que defensa la imatge de la ciutat i dels ciutadans i ciutadanes de Mollet”.

En la campanya “Orgull de Mollet” han participat una quinzena de veïns que posen de relleu les qualitats de la ciutat a partir de la seva pròpia experiència i expliquen en una frase per què els agrada viure a la ciutat. A més de les fotografies i les frases, també hi ha dades com per exemple que en el darrer mandat s’han duplicat els ajuts per a serveis socials.

Entre altres persones, hi han participat l’actor Josep Maria Pou, el restaurador César Mulero o l’exàrbitre internacional de bàsquet Víctor Mas. Segons ERC, aquestes persones van participar “de bona fe” i sense saber l’ús que se’n faria.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Detenen un home que es va escapar d’un cotxe patrulla dels Mossos

argelaguer
Salut

Vila-seca intensifica la lluita contra els mosquits per evitar més casos de dengue

Vila-seca
educació

Fusió de les escoles Viaró i Canigó, mantenint la separació per sexes

barcelona
societat

Mou-te en Bici critica les multes a ciclistes al Barri Vell

girona
INFRAESTRUCTURES

Adif adjudica per 1,4 milions soterrar les vies a Vilafranca

Vilafranca del Penedès

L’empresa que vol reobrir el càmping Pous de Figueres denuncia ocupes

figueres
societat

Un testimoni situa dos homes a l’edifici on vivia la infermera assassinada

girona
Seguretat

Mossos i Guàrdia Urbana de Barcelona es conjuren contra la multireincidència amb 120 agents

Barcelona

L’Ajuntament aprova l’augment del preu de l’aigua potable

Martorell