Societat

Es reforcen les activitats d'estiu per a infants en risc

L'objectiu és cobrir les opcions d'oci, però també assegurar-los l'alimentació bàsica

Evitar que algun infant es passi l'estiu a casa o al carrer sense res a fer per falta de recursos és l'objectiu del pla que la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va presentar ahir al Parlament. En resum, va anunciar que es destinarà més d'un milió d'euros a activitats en
una setantena de centres oberts –nou més que a l'estiu passat– en els quals hi aniran més de 2.000 menors perquè puguin tenir les necessitats bàsiques cobertes. També s'oferiran beques d'entre el 65 i el 100% del preu de l'estada a la Xarxa Nacional d'Albergs (Xanascat) per a 1.200 infants i joves d'entre 5 i 16 anys.

“Per garantir una alimentació saludable, però també l'accés a l'oci
en condicions d'equitat”, com va dir la consellera,
es potenciarà el programa Jugar i llegir, pensat per fer activitats per promoure hàbits saludables en 22 municipis, i es destinarà una partida de 600.000 euros addicionals per ajudar les entitats que realitzin programes d'educació, activitats lúdiques, tallers lúdics i colònies en el període de vacances escolars. Munté va calcular que de tot plegat se'n podran beneficiar més de 9.000 nens i joves. A banda, hi ha 1,7 milions d'euros ja previstos.

Precisament, diferents entitats dedicades al lleure que organitzen casals i colònies d'estiu van explicar ahir que encara no han cobrat les subvencions de l'estiu passat. Munté va assegurar després de la seva compareixença parlamentària que aquestes entitats aquest mes cobraran més de la meitat d'aquests diners. Tot i que va mostrar la decisió de prioritzar el finançament de les activitats destinades a la infància i als joves en situació de risc, la titular de Benestar Social va lamentar les dificultats que té el govern per fer els pagaments.

Pel que fa al Pacte per a la Infància, Munté va dir que “és viu i es continua desplegant a una velocitat més que correcte”. En aquest sentit, va indicar que les actuacions per protegir aquest col·lectiu són feina de tot l'any. De totes maneres, tal com ja es va fer l'estiu passat, es vol col·laborar en xarxa amb entitats, ajuntaments i consells comarcals per facilitar opcions per al temps d'oci i per cobrir les necessitats alimentàries durant les vacances.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia