Societat

Quatre mil ajuts per pobresa energètica

El govern facilita que 4.175 famílies tinguin garantits els subministraments

Un milió de catalans pateix pel rebut

El govern ha rebut 4.175 sol·licituds d'ajuts per no interrompre els serveis bàsic a les llars catalanes aquest hivern. El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va fer ahir balanç dels ajuts al subministrament de serveis bàsics al Parlament, arran d'una pregunta del diputat d'ERC, Pere Bosch. Puig va reiterar ahir la “ferma sensibilitat” del govern en aquesta qüestió, defensant que “ningú que compleixi amb els requisits ha patit talls en els serveis ”.

Les entitats socials s'han queixat aquesta setmana de la inacció del govern contr a la pobresa energètica. Han tornat a queixar-se que no s'hagi creat el Fons de Subministraments Bàsics, el fons solidari que fa mesos va planejar la Generalitat per tal d'ajudar les famílies en situació precària a pagar els rebuts de la llum, el gas, l'aigua etc... La Taula del Tercer Sector lamentava dimarts, precisament, que els talls de llum demostren la vulnerabilitat del sistema. Més d'un milió de catalans ha de dedicar més del 10% dels seus ingressos familiars a pagar pels subministraments bàsics. Puig va defensar l'aposta del govern en aquest projecte per compensar la pobresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia