Després de 14 anys tancat, el Modern es podrà tornar a visitar i l'Onyar i el monestir de Sant Daniel també retornen al mapa
Un recorregut protagonitzat per tres grans novetats
Patis i espais oberts fins a les deu de la nit, la reobertura del Modern, un projecte al riu Onyar, la ciutat belga de Gant com a convidada... L'edició d'enguany del Temps de Flors presentarà novetats importants que permetran mantenir l'atractiu per als visitants que repeteixin assistència i que serviran per demostrar que, tot i els 60 anys de vida, la cita està en un perfecte estat de forma per encarar el futur.
L'obertura de l'antic cinema Modern, situat darrere del Teatre Municipal, serà una de les novetats més destacades. L'edifici va tancar les portes l'any 1999 i dos anys més tard va ser comprat per l'Ajuntament. Des de llavors, però, s'ha mantingut clausurat i ara, per primera vegada en 14 anys, es podrà tornar a visitar per reviure l'essència d'aquell antic cinema del qual només en queda la sala B (que és l'actual cinema Truffaut).
L'altre gran projecte que s'estrenarà enguany serà al riu Onyar, concretament en el tram comprès entre el pont de Pedra i el pont de Sant Feliu, on s'hi instal·larà un muntatge que se submergirà en un dels espais més característics i fotografiats de la ciutat i que, a les hores de poca llum, s'il·luminarà. També el monestir de Sant Daniel tornarà a formar part del recorregut en aquesta seixantena edició. Es tracta d'un espai que s'havia exclòs per les intervencions que es van fer al claustre però que ara tornarà a engalanar-se i, a més, ho farà amb un projecte que arribarà des de Bèlgica. I és que l'organització s'ha proposat acostar la cita gironina a altres exposicions de la mateixa temàtica que se celebrin arreu del món, i la primera ciutat convidada ha estat Gant, on cada cinc anys (cada quatre a partir de 2016) s'hi celebra el Floraliën. Una comitiva de la mostra, doncs, serà a Girona representant el festival i s'encarregarà d'elaborar el projecte que s'exposarà al monestir.
Pels amants de les tecnologies, el Temps de Flors també els oferirà novetats, que arribaran en forma d'audioguia. Aprofitant l'aplicació GironaIn, s'ha habilitat una funció que permetrà rebre una descripció dels projectes florals instal·lats en els 10 espais “imprescindibles”, on s'hi inclouen llocs destacats com els Banys Àrabs, Sant Nicolau, la catedral o Sant Feliu.
A banda d'això, aquest any també s'han ampliat els horaris d'obertura i els diferents espais no tancaran fins ja entrada la nit. A més, es mantindran els dos dissabtes i el dimecres d'obertura fins a mitjanit.
Un bombó per als cinc sentits
Una edició tan especial com la seixantena mereixia un record també especial. Així doncs, el millor xef de postres del món, Jordi Roca, i l'artista gironí Andreu Carulla s'han unit per crear La Flor dels Sentits, un objecte que barreja el tacte d'una margarida, el dringar d'una campana, l'anamorfisme de les cases de l'Onyar i el perfum d'una bola de fusta i que, com a colofó, amaga un bombó fet pel cuiner gironí. Una peça, doncs, que pretén plasmar l'essència del Temps de Flors i de la qual se'n posarà a la venda una edició limitada.