Societat

Cs considera “legítim” el recurs del ministeri d'Educació a les preinscripcions escolars

Albert Rivera critica els “incompliments” de les sentències per part de la Generalitat però també la falta de “voluntat política” del govern espanyol per “solucionar” el model lingüístic

El líder de la formació unionista aposta per una escola trilingüe

El president de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, veu “legítim” el recurs presentat pel ministeri espanyol d'Educació davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la resolució de la Generalitat que regula la matriculació a les escoles públiques catalanes. El recurs del ministeri d'Educació reclama que es repeteixin les preinscripcions perquè “un any més el formulari no inclou una casella on les famílies puguin elegir el castellà com a llengua vehicular a l'ensenyament”

En una atenció als mitjans des del Parlament, Rivera ha afirmat comprendre la decisió del govern espanyol de portar el cas a la justícia davant els, segons ell, “continuats incompliments de la llei” de la Generalitat. Al mateix temps, però, ha lamentat la falta de “voluntat política” de l'executiu espanyol per aportar “solucions” al model educatiu català.

“Ni el govern català ni el d'Espanya estan sabent donar solució a una qüestió que per a nosaltres és molt senzilla, hi ha una falta de voluntat política”, ha dit.

En aquest sentit, ha criticat que l'alternativa que ha aportat la llei Wert per a les famílies que volen escolaritzar els seus fills en castellà sigui reclamar a la Generalitat que els pagui una “escola d'elit”

I és que, al seu parer, seria “més intel·ligent” canviar la llei per imposar un model trilingüe en què el castellà i l'anglès siguin la llengua vehicular, al costat del català.

“La solució política i, fins i tot, des del punt de vista jurídica és incorporar el castellà i l'anglès com a llengües vehiculars amb el català i acabar amb aquest debat que supera la realitat”, ha dit. Rivera ha defensat que aquest sistema acabaria, a més, amb el “debat identitari” en fer prevaler l'“excel·lència”.

“La nostra no és ni la llei de la senyora Rigau ni la del senyor Wert”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia