Societat

Diumenge de festa a Fundesplai

Més de 50 activitats per als infants i les famílies

Bot col·lectiu pels drets dels menors

Infants, joves, monitors i famílies tenen una cita demà a la Festa Esplai, que és el tradicional tret de sortida de la campanya Encerta l'estiu. Un estiu per a tothom!, de Fundesplai , la Fundació Catalana de l'Esplai. La festa arriba a la 29a edició i se celebrarà al parc Nou del Prat de Llobregat. Els organitzadors preparen més d'una cinquantena d'activitats, tallers i tot tipus d'actuacions musicals i artístiques, en les quals s'espera que hi participin milers d'infants i les seves famílies.

Aquest any, a més, un dels moments destacats de la trobada estarà relacionat amb la campanya solidària #botaperlainfancia. Des de principis d'any, Fundesplai convida les persones que es volen pronunciar en la defensa dels drets i la igualtat d'oportunitats en la infància que es facin una foto botant i la pengin a les xarxes socials. Per cada bot hi ha empreses que donen un euro. De moment, s'han recollit 10.000 vots, i els diners de les empreses col·laboradores es destinaran a beques menjador, activitats de reforç escolar i activitats de lleure d'estiu. Fundesplai preveu atorgar aquest estiu més de 4.500 beques per a colònies i casals. Demà a les dues del migdia s'organitzarà un bot col·lectiu, que, coincidint amb la campanya electoral de les municipals, Fundesplai també vol que serveixi per demanar als partits polítics que tinguin en compte la infància.

Una altra opció per passar el diumenge és la festa solidària Un Cop de Mà, que se celebra per sisè any al parc d'atraccions Tibidabo i que està apadrinada pel jugador del Barça Xavi Hernández. Organitzada per la Fundació Real Dreams i el Tibidabo, els fons recollits es destinen a diverses ONG. A la tarda, al Liceu es farà l'espectacle de cuina i humor Fàbrica de menjar solidari, liderat per Ferran Adrià, amb l'objectiu de recollir diners per al Casal dels Infants. I per als que s'estimin més la música, a la basílica de Santa Maria del Pi, també a les sis, hi ha un concert de l' orquestra Unesco Barcelona , dirigida per Gonçal Comellas, que destinarà els diners de les entrades a projectes de Dincat per millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitat intel·lectual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia