Societat

Flors per estrènyer llaços

Les ciutats de Girona i Gant, de Bèlgica, han posat aquests dies les bases per a futurs acords de col·laboració

L'obertura del monestir mil·lenari és un dels grans èxits de ‘Girona, temps de flors'

El claustre del monestir de Sant Daniel ha obert aquests dies les seves portes mil·lenàries per mostrar un dels projectes més significatius de Girona, temps de flors. L'ornamentació ha anat a càrrec d'una comitiva procedent de la ciutat belga de Gant, on cada cinc anys s'hi celebra el Floraïen, una fira professional de plantes de projecció internacional que té dos-cents anys d'història i que en cada convocatòria atrau 250.000 visitants. La composició floral de Sant Daniel vol commemorar dos esdeveniments: el mil·lenari del monestir, amb una ornamentació feta amb un miler d'azalees vermelles, i la seixanta edició de Girona, temps de flors, amb seixanta globus de flors distribuïts al voltant del claustre. I el resultat és senzillament magnífic. I, a més, es pot contemplar diàriament, des de les 10 del matí a la 1 del migdia i de les 4 de la tarda a les 8 del vespre, en un dels indrets més tranquils i acollidors d'una Girona que va al ritme que marquen les multituds.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el president de la Floraliën de Gant, Michel Vermaerke, van fer ahir una visita conjunta al monestir, on van ser rebuts per la priora, Maria Assumpció Pifarré, per deixar constància de la bona sintonia que hi ha hagut entre les dues ciutats i la voluntat d'estrènyer els llaços i arribar a acords de col·laboració. De moment, Girona ha estat convidada al certamen que la ciutat belga celebrarà el 2016. I on, segons paraules de Puigdemont, “Girona vol fer un bon paper”. I la idea és que Gant faci seva la idea gironina i incorpori, amb motiu de la fira, espais amb decoració floral oberts a la ciutat. Vermaerker, que va reconèixer que la ciutat de Girona l'havia impressionat i seduït –“és una de les ciutats més boniques del món”–, va ressaltar que les dues ciutats tenen en comú un important llegat històric, patrimonial i cultural que, juntament amb la temàtica de les flors, volen explotar per atraure un turisme de qualitat. “Amb les flors hem trobat un pretext perfecte i volem estirar del fil”, va manifestar l'alcalde de Girona, que va evitar de concretar més en futures línies de col·laboració entre les dues ciutats fins passades les eleccions municipals. “De moment hi ha un reconeixement mutu i la voluntat de treballar conjuntament”, va concloure Puigdemont. Per la seva part, l'amabilíssima priora del monestir va declarar que per a la comunitat benedictina havia estat un honor acollir en l'hostatgeria la comitiva belga, amb la qual, segons va assegurar, havien mantingut una molt bona convivència. La priora també va tenir paraules de reconeixement cap a l'Ajuntament de Girona i es va mostrar gratament sorpresa pel fet que l'obertura del monestir hagi tingut tan bona acceptació per part del públic de la mostra floral. I en aquest sentit va ressaltar que en un sol dia hi van passar fins a 3.000 persones. “Això de les flors és espectacular!”, va afirmar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.