Societat

Un atípic concurs culinari al Liceu

Ferran Adrià omple el teatre en una gala solidària amb el Casal dels Infants, que dóna suport a més de 5.000 infants

La tercera edició de ‘La fàbrica de menjar solidari' obre la campanya d'estiu ‘#socsomriure'

Al'entrada del Liceu, ahir a la tarda, hi havia molts joves repartint fulletons del Casal dels Infants, un projecte solidari que des de l'any 1983 treballa per transformar la vida de nens i joves en situació de vulnerabilitat. Una d'aquestes joves era la Mari Àngels, equatoriana de 19 anys i amb un somriure immens. “He fet un curs d'hostaleria gràcies al Casal dels Infants i ara faré pràctiques al restaurant Nàutic. Per això estic aquí perquè és important que la gent sàpiga que les activitats que s'organitzen obren moltes portes...”

A pocs metres, el Joan, de 9 anys i el seu germà David, de 12, omplien un fulletó per a en un sorteig que oferia degustacions a tots els restaurants que els germans Adrià tenen a la ciutat de Barcelona. Per què heu vingut? “Perquè amb la nostra aportació ajudem a altres nens perquè puguin menjar...”, explicaven.

No és ben bé això. La fàbrica de menjar solidari , un esbojarrat show ideat pel prestigiós cuiner Ferran Adrià i els mediàtics Minoria Absoluta (Polònia, Cracòvia...), no és una mena de Banc dels Aliments. És una gala benèfica que aquest any arriba a la seva tercera edició i amb la qual s'inicia la campanya d'estiu del Casal dels Infants #socsomriure. L'objectiu a curt termini és que la major part dels infants i joves als quals l'entitat dóna suport –5.000 a Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Salt– puguin tenir unes “vacances divertides i educatives”, en paraules del vicepresident de l'entitat, Lluís Prats. I a més llarg plaç, obrir portes, com deia la Maria Àngels i lluitar “per la igualtat d'oportunitats”, que és el que va moure Ferran Adrià a participar en el projecte ara fa quatre anys.

L'espectacle va estar conduït per Josep Cuní i, a més de Ferran Adrià, hi havia Carme Ruscalleda, Joan Roca i Chistian Escribà. Van escenificar una mena de concurs tipus master chef, on l'equip de Minoria Absoluta –Queco Novell, Agnès Busquets, David Olivares, Mireia Portas, Jordi Rius i Anna Bertran– competien dividits en dos equips. Els cuiners de luxe actuaven de jurat i tots plegats es divertien dalt de l'escenari del Liceu davant la mirada còmplice del públic...

Ferran Adrià intervenia de tant en tant per trencar alguns mites culinaris. Com quan va explicar que “el tomàquet natural és groc i incomestible” i va alertar sobre la distorsió del concepte natural “perquè els tomàquets més ecològics són els menys naturals...”

Però més enllà de les estrelles, que sempre tenen les portes obertes al Liceu, per qui va ser realment un dia gran va ser pels nens del Casal dels Infants. Alguns, com la Nerea, van ajudar els cuiners. Donaven pomes o peres com si fossin punts. Altres, com els Young Fighters, un grup de joves rapers del Casal de Santa Coloma, van fer el que més els agrada. Cantar. Lletres punyents i molta convicció. Els va acompanyar el grup barceloní Snooze. Va ser un dels moments més autèntics i emotius de l'espectacle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Una seixantena de veïns de Lilla cobren les indemnitzacions per les esquerdes cinc anys després

Lilla
INfraestructures

Pla per protegir d’allaus les carreteres del Port de la Bonaigua i el Pla de Beret

Alt Àneu

Sis equipaments més tindran plaques fotovoltaiques

TERRASSA
SANTA LLOGAIA D’ÀLGUEMA

Gosbi, nou patrocinador principal de la USAP de Perpinyà

SANTA LLOGAIA D’ÀLGUEMA
PALAFRUGELL

L’Ajuntament estrena noves targetes per a l’ús de la deixalleria municipal

PALAFRUGELL
infraestructures

L'R3, R4 i R11 de Rodalies es veuran afectades durant l’agost per treballs de manteniment

Barcelona
societat

En marxa el concurs per regularitzar els terrenys de conreu de Gallecs

Mollet del Vallès

Més zones per a gossos a Rubí i millora de la vintena en funcionament

RUBÍ
GIRONA

Afectacions a la R3 el proper cap de setmana per treballs de manteniment

GIRONA