gastronomia
Evo, menjar exquisidament al cel
El restaurant Evo està situat a la cúpula envidrada de l'Hotel Hesperia Tower, a tocar del cel. La seva direcció gastronòmica és a càrrec del prestigiós xef Santi Santamaria, guardonat amb tres estrelles Michelin pel seu restaurant Can Fabes, de Sant Celoni; amb dues estrelles pel seu restaurant Santceloni, situat a l'Hotel Hesperia Madrid; una estrella pel restaurant Terra, últim projecte de Santamaria, a l'Hotel Valdepalacios, i la setena i última estrella pel restaurant Evo.
Enfront del dia a dia d'aquests creatius fogons es troba el xef Ismael Alegria. Amb l'Evo, Santamaria prossegueix la seva col·laboració amb el Grup Hesperia. Evo és una abreviatura d'«evolució», paraula i concepte d'acord amb l'atmosfera arquitectònica aconseguida per l'arquitecte Richard Rogers i amb la nova proposta gastronòmica de Santamaria, que experimenta un procés evolutiu en els continguts de la seva cuina i en l'estètica i el funcionament del nou restaurant.
La seva carta és «una oda al producte, que aposta per una barreja de proximitat, amable i mediterrània, amb la terra com a font essencial d'inspiració, i la força que aporten el sabor i l'olor de la naturalesa», segons la defineix el mateix Santamaria. El seu equip humà està al servei del progrés de l'art culinari i la seva línia és la mateixa del Can Fabes i el Santceloni, fidel a unes bases i unes tècniques amb 25 anys de prestigi internacional.
L'atmosfera del Evo és moderna, sense luxes superflus, i amb una gran personalitat. L'ambient està marcat per les vistes en un espai únic a Europa, que està destinat a convertir-se en una icona de Barcelona i en un referent de la gastronomia catalana. Dirigeix el menjador, amb una capacitat per a 70 comensals, José Luis Diéguez. El celler té 450 referències i està a cura d'Arnaud Echalier.
Entre les seves especialitats culinàries podem esmentar les patates al caliu amb crema doble i caviar d'esturió blanc; el San Pedro a la planxa, amb llet de xufla i espaguetis al vi negre; «foie» rostit amb «cutney» de préssec, pinyes i pebrot vermell, i, a l'hora de les postres, la pera confitada al cacau amb crocant d'avellanes i gelat de praliné, entre altres. Els plats no tenen preu, ja que la carta té un preu tancat de 135 euros per persona, més begudes, més el 7% d'IVA. El vi de la casa és el Cuvée Santamaria Finca Montagut, del 2007, per 56 euros i el Cuvée Santamaria Finca el Pantà, del 2005, per 55 euros. Un restaurant per menjar exquisidament, al cel de l'Hospitalet.