Societat

Confusió i crítiques entre els viatgers de Sants per l'avaria a Rodalies

Les pantalles de les andanes provoquen la desinformació als passatgers amb dades desfasades

“És una vergonya”, algunes de les queixes dels clients de Renfe

Usuaris de Rodalies a l'estació de Sants de Barcelona que han patit els retards derivats de l'avaria informàtica d'aquest dijous han mostrat confusió per la falta d'informació respecte als trens i crítiques pels retards, en alguns casos d'una hora.

Malgrat que la circulació de Rodalies i trens Regionals de Catalunya s'ha reprès progressivament a les 8.00 hores d'aquest dijous després de solucionar-se l'avaria del centre de control de trànsit de l'estació de França, que havia paralitzat el servei a primera hora, els retards es mantenien a les 9.30 hores i els panells continuaven donant informació completament desfasada.

La majoria de viatgers, en arribar a l'andana, s'han concentrat davant de les pantalles que anaven donant informació sobre el pas dels trens, tot i que moltes vegades desconeixien quan passaria el tren, i la megafonia recomanava mirar els panells laterals i frontals dels propis trens per errors a les pantalles.

La majoria de viatgers que esperaven que passés un tren a Vilanova i la Geltrú (Barcelona) han lamentat que portaven més de mitja hora esperant: Jimena Parada ha explicat que “arribaria tard a la feina”.

“He arribat i l'andana era plena i l'horari descontrolat”, ha explicat, tot i que ha puntualitzat que sempre hi sol haver retards en aquesta línia, especialment a partir de les 20.00 hores.

Cristina Morera ha relatat que agafa aquest tren cada dia per anar a la feina --és professora--, i pateix retards sovint: “Cada mes pago 80 euros d'abonament per un servei patètic”.

Ha lamentat que per tornar a Barcelona des de Vilanova es triga una hora a recórrer 45 quilòmetres, el que per a ella és “una vergonya”, perquè en TAV a Madrid es tarden dues hores i mitja, a més de considerar que el servei és caríssim.

Gerard Ruiz, estudiant, ha asseverat que va al campus de Vilanova de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i que molts dies arriba tard a classe: “Avui em perdré les dues primeres classes”.

“Quan tens examen surts una hora abans”, ha lamentat, a més de comentar que la informació és nul·la però que ja estan acostumats, i quan reclamen no se'ls atén perquè tenen la T-Jove i no hi ha possibilitat de devolució.

Un viatger que es dirigia a Reus (Tarragona), Gonzalo Alonso, estava esperant un tren que acumulava una mitja hora de retard: “L'anterior no ha passat, tinc una entrevista i arribaré tard”.

Francisco Martínez, que es dirigeix a Saragossa, ha relatat que el seu tren té un mínim de 20 minuts de retard i que no confia que li tornin el bitllet perquè “si no és el TAV, no el tornen”.

Molts turistes esperaven davant de les pantalles per saber quan passaria el tren a l'Aeroport de Barcelona, i un matrimoni, que portava una estona esperant amb les seves maletes, ha destacat: “Estem molt nerviosos, hem d'agafar un avió”.

Segons ha informat Renfe en un comunicat, l'avaria s'ha iniciat a les 6.26 hores de manera intermitent i s'ha fet permanent a les 6.46 hores, a causa d'un problema al sistema informàtic que organitza el trànsit.

Després de reprendre el servei, la circulació anirà recuperant la normalitat al llarg del dia, tot i que des de les 8.00 hores s'han acumulat retards de més de 45 minuts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’habitatge i el sou retarda als 29,8 anys l’emancipació juvenil

barcelona
medi ambient

Denuncien tres barques per fondejar a les zones de bany de dues cales

palamós

El Prat aprova un pla per reforçar la Formació Professional

El Prat de Llobregat
economia

La Molina inaugura una de les pistes de pàdel més altes d’Europa

la molina
Societat

Les santes patrones de Mataró reben el tradicional homenatge en una jornada gran de les festes

MATARÓ
oci

La nova atracció del Tibidabo ja desafia la gravetat amb una caiguda de 52 metres

Barcelona
arqueologia

Apareix una plataforma amb funcions religioses i socials a l’Antic, a Amposta

AMPOSTA

La Policia Local tindrà una nova comissaria al barri de Montesa

ESPLUGUES DE lLOBREGAT
equipaments

Nou paviment a la pista d’atletisme de Torredembarra

Torredembarra