Societat

Trencar motlles

Els Minyons de Terrassa firmen la millor actuació de l'any amb el 9 de 8 per bandera, mentre des de Vilafranca s'està consultant les colles per aprovar una diada Sant Fèlix amb un format revolucionari

Els Minyons de Terrassa, en un estat de forma excel·lent, van completar una actuació insòlita en aquests moments de la temporada, encapçalada pel multitudinari 9 de 8, el castell de més entitat que s'ha vist enguany. Els Minyons, a més, tornen a tenir la millor actuació de l'any, que des de la setmana passada ostentaven els Castellers de Vilafranca. Quin ritme!

La demostració dels terrassencs va tenir lloc en el marc preciós de la seu d'Ègara. La colla va definir una sèrie impecable que va començar amb un 3 de 9 sense màcula, va continuar amb un 4 de 9 molt ben controlat i va arribar al seu punt àlgid en la tercera ronda, quan els malves van completar un 9 de 8 amb tres enxanetes, encavalcant de manera sincronitzada.

Els Minyons van acabar amb el pilar de 7, que va salvar la sortida i es va acabar de resoldre sense cap més ensurt. Van amb la directa posada. Al seu costat, els Castellers de la Vila de Gràcia van completar el 2 de 8. Simultàniament, a Reus, en la diada del Pallol, la Colla Vella –amb la col·laboració d'un contingent de castellers xinesos de Hangzhou, de visita al nostre país– va tenir en el 4 de 8 amb el pilar la seva millor construcció, mentre que la Jove Xiquets de Tarragona descarregava el 5 de 8. Les actuacions de Terrassa i Reus es van celebrar el dissabte i van ser les úniques destacades d'un cap de setmana marcat per les eleccions i amb la majoria de colles desmobilitzades.

Sant Fèlix de nou format

Fora de les places, la que podria acabar sent una de les notícies de l'any casteller s'està començat a covar a Vilafranca. El recentment format Fòrum Ramonet (dirigit per components dels Castellers de Vilafranca) proposa una diada de Sant Fèlix que comenci a les 12 h i s'acabi a les 15 h, sense rondes, amb ordre d'actuació lliure i sense límit d'intents, en què cada colla pugui fer un màxim de tres castells i un pilar.

De moment, els verds hi estan d'acord i la Colla Vella “ho veu favorablement”, segons fonts del Fòrum Ramonet. Aquesta setmana, hi ha previstes reunions amb la Colla Joves i amb els Minyons. Si hi ha consens, els administradors de la festa també ho aprovaran. Sant Fèlix pot trencar motlles.


La

jornada

TERRASSA
SEU D'ÈGARA

Diada del Patrimoni
Minyons de Terrassa: 3/9f, 4/9f, 9/8, P/7f
Castellers Vila de Gràcia: 3/8, 2/8f, 4/8, P/5
Capgrossos de Mataró: 4/7a, 4/8, 5/7, vano de 5

LA XIFRA

3
hores
proposa que duri la Diada de Sant Fèlix el Fòrum Ramonet. També demanen que no hi hagi rondes.
Altres actuacions

Dissabte 23 de maig

Reus

Vella dels Xiquets de Valls:

2/8f, 4/8a, id4/8, 4/8, P/6

Jove Xiquets de Tarragona:

3/8, 5/8, 4/8, 2P/5

Xiquets de Reus:

4/7, 5/7, 3/7, 2P/5

Barcelona

Castellers Sagrada Família:

4/6, 3/6s, 3/6, 2P/4

Nyerros de la Plana:

4/6a, id2/6, 3/6(c), P/4

Diumenge 24 de maig

Manresa

Bordegassos de Vilanova:

2/7, 5/7, 4/7a, P/5

Tirallongues de Manresa:

5/7, 4/7a, 3/7a, 2P/5

Castellers de Terrassa:

5/7, 4/7a, 4/7, idP75s, P/5s

Sant Vicenç dels Horts

Castellers de Sant Vicenç:

id3/7, 4/7, 3/7a, 3/7, 2P/5

Castellers d'Esparreguera:

id4/7a, id3/7, 4/7, 4/7a, 2P/4

Jove de Barcelona:

4/7, 3/7, 7/6, 2P/4



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia