L'ESCALA (Alt Empordà)
Festa de l'Anxova
Quatre mil degustacions
L'acurat treball dels saladors prestigia l'anxova de l'Escala, que des del 1991 es converteix en l'eix d'una jornada festiva
Sense cap mena de dubte, l'acte central i més multitudinari d'aquesta festa, que arriba a la dinovena edició, és la degustació popular d'anxoves que es fa a la platja. I és que l'acurat treball dels saladors ha fet possible que, des del 1991, l'anxova es converteixi en l'eix d'una jornada festiva. Per a aquest ocasió, diumenge dia 4 d'octubre, hi ha previstos uns 15.000 filets, que donen per fer unes 4.000 degustacions, que van acompanyades de pa amb tomata i una copeta de vi.
Però a més dels tastets que seran acompanyats per una cantada d'havaneres i una exhibició castellera, prèviament, demà dissabte dia 3, al Museu de l'Anxova i de la Sal, aquest producte tan preuat i de prestigi reconegut arreu, serà l'ingredient principal que hauran de fer servir els participants al concurs gastronòmic. Aquest concurs té com a objectiu promoure la utilització de l'anxova a la cuina. El jurat, en valorarà el sabor, la composició i la creativitat dels plats presentats, i a l'endemà diumenge, a la mitja part de les havaneres, es donarà a conèixer quins han estat els tres premiats d'aquesta cinquena edició. Val a dir que els plats seran exposats al públic en general i els seus creadors convidaran a tastar les seves receptes.
D'altra banda, val a dir que fins al dia 12 d'aquest mes es fan les jordanes gastronòmiques de la cuina del suquet, amb menús especials als restaurants de l'Escala.