Societat

Arrels compta 892 persones dormint al carrer a Barcelona

La Fundació remarca que és el mínim de persones que passen la nit al ras a la ciutat, ja que els més no s'ha pogut pentinar tots els racons

La futura alcaldessa Ada Colau, entre els més de 700 voluntaris que han col·laborat en el recompte de l'entitat

El resultat del recompte de gent que dormen al carrer a Barcelona és, segons ha fet públic aquesta matinada la Fundació Arrels , de 892 persones. L'entitat ha remarcat que aquesta xifra és el mínim de sense sostre que hi ha als carrers de la ciutat, ja que els més de 700 voluntaris que han participat en aquesta iniciativa no han pogut arribar a tots els racons de la ciutat.

Des de les dotze de la mitjanit d'aquest dimecres i fins a les dues de la matinada, més de 700 voluntaris repartits en 160 grups coordinats per Arrels s'han dividit la ciutat per zones i han comptabilitzat aquestes 892 persones dormint al ras. Entre els voluntaris que han pentinat els carrers del Raval Sud hi havia la futura alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

La missió ha estat anotar quants eren , però ho fan des de lluny, sense despertar-los.

Des d'Arrels se subratlla que la metodologia es fa servir arreu del món i s'ha demostrat que es tracta de l'única mesura fiable per conèixer la incidència real d'aquest fenomen. Una informació vital per poder decidir després la quantitat de recursos que cal destinar-hi.

De fet, tal com va publicar aquest diari el mes de març passat, l'ajuntament va calcular que hi havia 730 persones dormint al carrer , una xifra que ja en aquella ocasió des de les entitats socials van remarcar que era suprior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia