Salerm reforça l’estructura internacional amb noves delegacions
El grup obrirà filials pròpies al Salvador, el Perú, l’Equador i els EUA aquest 2015
Diverses noves delegacions concreten l’estratègia del grup de cosmètica capil·lar Salerm per guanyar pes internacional.
La firma, que l’últim any ha obert delegacions pròpies al Marroc i Xile, projecta noves implantacions al continent americà durant aquest any. El Salvador, el Perú, l’Equador i els Estats Units (on San Francisco es convertirà en la seu de la setena delegació en aquell país) són les destinacions que s’han escollit per mantenir el creixement de presència internacional aquest any.
Aquestes noves delegacions són claus per garantir que les exportacions seran el motor de la companyia. Actualment, Salerm (la marca més coneguda del grup VMV) exporta el 70% de la producció. Ho fa a través de delegacions pròpies en una vintena de països i amb acords de distribució amb altres empreses a Europa i la zona del golf Pèrsic. Els productes que Salerm fabrica a Lliçà de Vall i, en una petita part, en una planta a Veneçuela, arriben a 40 països de quatre continents.
La situació econòmica ha estat complicada, però la nostra empresa ha continuat creixent. Està clar que queixar-se de la situació no és una solució: cal treballar més intensament, apunta el president i fundador de la companyia, Víctor Martínez Vicario.
Actualment, la firma té diferents projectes per incrementar la producció, entre els quals una possible implantació productiva al Brasil. Ja som presents en aquell mercat, i en funció de com avanci construirem una fàbrica. Ja hi ha un compromís amb les autoritats locals, i el projecte pot tirar endavant en un termini de dos anys, avança el màxim responsable de l’empresa. Aquest i altres projectes han de fer factibles els objectius que es marca el president de la companyia: doblar la facturació (actualment 140 milions d’euros) en un termini de cinc anys.
El grup VMV és un dels líders en cosmètica capil·lar. Té diferents societats (Azalea, Lendan, Marvi, Vico, Aerosol Ibérica), que cobreixen diverses línies de productes cosmètics, de coloració, envasos i mobiliari i aparells de perruqueria. En aquestes empreses, el grup dóna feina a 1.400 persones. Unes 200 treballen en les diferents plantes productives que la companyia té a Lliçà de Vall. Al polígon Cantallops d’aquesta població, l’empresa disposa de més de 60.000 metres de sòl industrial, en els quals, a més de l’activitat productiva, hi investiga i desenvolupa nous productes, a través de la firma Laboratorios Cosméticos Lamarvi, considerat el centre d’idees de la companyia vallesana.
DONACIÓ A CÀRITAS
El grup VMV, que presideix Víctor Martínez Vicario (a l’esquerra de la foto) ha fet una donació de 5.000 litres de xampú a la delegació del Vallès de Càritas. La donació, que es va formalitzar aquest divendres, forma part de les actuacions de la Fundació Salerm que impulsa l’empresa de Lliçà de Vall. Des de fa uns anys estem ajudant en tot el que podem, conscients que com més es dóna, la societat et retorna més, apunta Martínez Vicario. Els 5.000 litres de xampú es repartiran en les parròquies dels 54 municipis que formen la diòcesi de Terrassa. Càritas atén 78.000 persones a la diòcesi, i aquesta donació cobreix una necessitat, la dels productes d’higiene, que sovint és oblidada, diu Salvador Obiols, director general de Càritas a la diòcesi de Terrassa. La Fundació Salerm ja havia fet donacions a Creu Roja en anys precedents.