Societat

Troben 200 quilograms de cocaïna ocults en pinyes fresques

Les destinatàries de les pinyes eren dues companyies dedicades a la importació i exportació d'aliments, una de Madrid i l'altra de Sant Quirze del Vallès

Fins al moment s'ha arrestat tres membres de l'organització, dos d'ells els socis únics de l'empresa destinatària

Una empresa de Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental) era una de les destinatàries de part d'una partida de 200 quilos de cocaïna ocults en pinyes fresques, i que l'Agència Tributària i la Policia Nacional han confiscat al port d'Algesires procedent de Centreamèrica.

La policia espanyola ha explicat aquest diumenge que una petita quantitat de peces de fruita, de les milers que ocupaven els deu contenidors que han estat intervinguts a Espanya, havien estat buidades en origen i omplertes amb la droga, recoberta per una cera groga que simulava el color de la pinya. A més, a Bèlgica ha estat interceptat un altre contenidor que ocultava vint quilos més de cocaïna, en aquesta ocasió disposats en làmines introduïdes en els embalatges.

Fins al moment s'ha arrestat tres membres de l'organització, dos d'ells els socis únics de l'empresa destinatària de la càrrega. Cada recipient contenia aproximadament 18 quilograms de cocaïna de gran puresa.

A més d'interceptar els contenidors amb la droga, els agents van descobrir que les destinatàries de les pinyes eren dues empreses el fi social de les quals era la importació i exportació d'aliments, una d'elles radicada a Madrid i l'altra a Sant Quirze del Vallès, dirigides totes dues per ciutadans espanyols d'origen colombià, amb nul volum de treball i escassa activitat comercial.

A més, gràcies a la informació obtinguda pels agents de la policia espanyola, es va poder localitzar un altre contenidor que havia de ser desembarcat al port d'Anvers (Bèlgica), amb destí Holanda.

Aquest carregament va ser interceptat per les autoritats belgues, que van comprovar que, en aquesta ocasió, l'estupefaent estava disposat en làmines dins de les caixes de cartró que contenien les pinyes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia