Societat

El Parlament aprova avui la segregació de Medinyà

Està previst que la creació del nou municipi es debati a mig matí

La sessió es podrà seguir en temps real des del local social

Al mateix espai, s'hi farà una celebració al vespre

La independència de Medinyà serà avui un fet. Després d'anys de lluita i reivindicacions, el Parlament de Catalunya aprovarà avui a mig matí la llei que permet la constitució de Medinyà com a municipi independent, a part del de Sant Julià de Ramis, al qual està annexionat des del 1972. Aquesta data històrica serà seguida i celebrada des del mateix municipi, el 222è de la demarcació de Girona. El primer dels actes serà el viatge amb autobús i alguns cotxes particulars d'una setantena de veïns de Medinyà i Sant Julià de Ramis per assistir a la sessió parlamentària, que està previst que debati el punt sobre Medinyà a dos quarts d'onze del matí.

Entre aquestes persones, hi haurà representació institucional, amb l'alcalde i regidors en funcions al consistori de Sant Julià; també exregidors, membres del col·lectiu Pro Medinyà Independent i altres veïns. L'alcalde en funcions, Narcís Casassa, explica que paral·lelament qui ho vulgui podrà seguir la sessió parlamentària en temps real des del local social de Medinyà, al carrer Migdia, que està previst que sigui la futura seu del govern municipal. Les celebracions tindran una continuació al vespre. A dos quarts de nou hi ha previst un acte al local social. Es vol engalanar el balcó com si ja fos seu formal de l'Ajuntament de Medinyà, amb la senyera i una pancarta que farà referència a la independència. Es farà un brindis, i també hi haurà parlaments per part de les autoritats. El portaveu del grup municipal Medinyà 1972, Sixte Galià, –grup que ja es va presentar a les eleccions del 2011 amb l'únic objectiu de treballar per la independència de Medinyà– explicava ahir que al nou municipi s'hi respira un ambient d'eufòria: “Fa molts anys que hi ha gent lluitant per arribar a aquest dia, i per tant és normal que hi hagi molta alegria perquè ara [ahir pel lector] ja sembla qüestió d'hores”, assegura. En la lluita d'aquest grup per la segregació de Medinyà, han trobat el suport unànime de totes les forces presents al consistori de Sant Julià de Ramis. Aquesta unitat d'acció i voluntat dels dos nuclis, així com la demostració que Medinyà ja disposava dels equipaments i serveis necessaris per funcionar com a municipi, han sigut els grans arguments que han facilitat la segregació.

El nou govern municipal

La previsió és que una junta gestora governi el municipi fins al 2019. Aquesta junta es formarà, segons Galià, a partir dels resultats electorals obtinguts el 24 de maig a la mesa de Medinyà. Segons aquests resultats, hi haurà quatre membres de la junta de Medinyà 1972 i un de CiU. El procés serà dirigit per una persona delegada per la Generalitat que vetllarà per la correcta constitució del nou ajuntament.

LES XIFRES

222
municipis
hi haurà a la demarcació de Girona, un cop el Parlament hagi aprovat la creació del de Medinyà.
854
habitants
hi ha actualment a Medinyà, els quals, per tant, a partir d'avui deixaran de ser veïns de Sant Julià de Ramis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia