Osona/Ripollès

Investiguen la piscina de Torelló on es banyava el nen d’Olot amb diftèria

El Departament de Salut de la Generalitat ha confirmat a EL 9 NOU que ha desplegat una investigació epidemiològica a la piscina coberta municipal de Torelló després de saber que el nen de 6 anys d’Olot que pateix diftèria la freqüentava sovint.

El Departament està fent un seguiment als monitors de l’espai públic. Segons fonts de la mateixa piscina, s’hauria vacunat a tot el personal que hauria estat en contacte amb el menor infectat. El mateix Departament ha explicat que s’han fet anàlisis a l’aigua però per contra, des de la piscina s’ha dit que encara no s’havia fet cap mena d’actuació.

Des de Salut s’ha insistit, però, en què s’estan estudiant altres llocs per detectar el focus de contagi. Per tant, no està confirmat que l’origen sigui a Osona.

Per part de l’Ajuntament de Torelló, el primer tinent d’alcalde Manel Romans, ha explicat al programa l’Hora de la Veritat d’EL 9 FM que se n’ha assabentat aquest matí per un ciutadà. Assegura que des del Departament de Salut encara no s’han posat en contacte amb el consistori. També desconeixien que el menor d’Olot es banyés a la piscina del poble.

Aquest cas diftèria és el primer detectat a l’Estat espanyol des de 1987. El nen no havia estat vacunat contra la malaltia. A hores d’ara segueix ingressat a l’UCI de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona i es troba estable dins la gravetat.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia