Vallès Oriental

#nousajuntamentsVOR

ERC ofereix un pacte a quatre a la Roca que la resta de partits veu inviable

Les opcions tornen a estar obertes per constituir un govern d’esquerres o un de sobiranista

ERC, el partit més votat a les eleccions del 24 de maig a la Roca, ha obert ronda de negociacions amb una proposta de govern amb quatre partits (inclouria el PSC, CiU i ICV-EUiA i deixaria a l’oposició l’únic regidor del PP).

Els partits implicats en l’oferta consideren que aquest govern és inviable, i la negociació haurà de reprendre’s sota nous condicionants.

“El nostre grup entén que la votació indicava una voluntat de canvi, però la proximitat en el nombre de vots entre els partits no dóna grans hegemonies”, defensa Albert Gil, cap de llista d’ERC. “El canvi seria posar d’acord grups polítics que mai no ho havien fet”, afegeix.

Durant la setmana, la resta de partits han anat comunicant que consideren poc factible aquesta proposta. “El nostre punt de vista és que els grups d’esquerres que estàvem a l’oposició sumem més regidors i que la lògica del canvi que proposa la població és un govern d’esquerres amb una majoria estable”, explica Carles Fernández, cap de llista del PSC. Aquesta és la proposta que ha fet arribar el grup socialista, i que també defensa ICV-EUiA, un grup que també ha guanyat pes al consistori, amb un segon regidor.
Tampoc el grup de CiU considera que la situació a la Roca requereixi un “govern de concentració”, com el defineix Rafael Ros, el cap de llista convergent i actual alcalde. “No veiem que hi hagi possibilitats d’una bona organització interna, i en democràcia també hi ha d’haver espai per a l’oposició”, diu Ros. El grup convergent insisteix que la prioritat és un pacte sobiranista. “És el compromís que vam firmar”, explica Ros. “Cap dels partits té força suficient i cal un pacte per sumar majoria. Nosaltres ens oferim per fer un govern sobiranista”, diu.

“ERC llança una oferta que és més un esbós de bones intencions que un proposta”, analitza Daniel Martín, d’ICV-EUiA. El candidat ecosocialista també considera que el govern ha de reflectir el “gir a l’esquerra” que reflecteixen els resultats. ERC està disposada a sondejar l’opció d’un pacte amb ICV, però tots dos partits no sumen majoria.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia