Societat

A Olot, estudien com convèncer els antivacunes

Els responsables sanitaris volen fer arribar arguments al col·lectiu

Apel·len a la responsabilitat dels pares

Els responsables dels serveis públics de salut de la comarca de la Garrotxa estudien com poden arribar al col·lectiu de persones que han optat per no vacunar els seus fills. “Amb respecte, els volem demanar que obrin la porta a escoltar les nostres raons per recomanar la vacunació, perquè les posin sobre la balança per decidir què convé més als seus fills”, va afirmar ahir en roda de premsa la directora de les àrees bàsiques de salut d'Olot i Besalú. Segons ella, molt probablement les escoles són una bona plataforma per posar-s'hi en contacte. En la mateixa roda de premsa, l'alcalde en funcions d'Olot, Josep Maria Corominas, va fer una crida a la responsabilitat als pares que han decidit no vacunar els seus fills perquè s'hi repensin. “La seva decisió és respectable, però els demano un exercici de responsabilitat”, va dir. Corominas va remarcar que la vacunació és imprescindible i va recordar que és un tema de salut pública en què “tots ens hi juguem molt”. Això no obstant, Josep Maria Corominas, que de professió és metge anestesiòleg de l'hospital d'Olot, va insistir que no hi ha una situació d'alarma pel cas de diftèria i va voler llançar així un missatge de tranquil·litat. A més, va demanar respecte pel nen que està a la unitat de cures intensives de la Vall d'Hebron i pels seus pares.

Glòria Bassets va avançar que no saben exactament el nombre d'infants no vacunats que hi ha a la Garrotxa, perquè alguns estan a la sanitat privada. En conjunt, calculen que són un 3% de la població garrotxina. Això no obstant, va llançar un missatge de tranquil·litat, afirmant que després de detectar-se el cas del nen afectat per la malaltia era “esperable” trobar altres portadors del seu entorn.

El cap de pediatria de l'hospital comarcal de la Garrotxa, Anton Foguet, va afegir-hi que no saben quin percentatge de portadors del bacteri de la diftèria hi ha a Catalunya. Segons ell, en països on hi ha hagut casos d'aquesta malaltia relativament més recents –a Catalunya, feia trenta anys que no se'n registrava cap– el percentatge sol situar-se entre un 3 i un 5%.

Col·laboració

Les famílies dels vuit nens d'Olot companys del que té diftèria van tenir una reacció “exemplar” quan se'ls va comunicar que els seus fills s'havien de quedar a casa uns deu dies, tot i no córrer cap risc perquè estan vacunats, segons la directora de les àrees bàsiques de salut d'Olot i Besalú. “No es van queixar, no van fer drames i van entendre perfectament que és una mesura presa pel seu bé i pel bé de la comunitat”, va indicar.

LES FRASES

Faig una crida a la responsabilitat. Ens hi juguem la vida de persones i aquí no valen els dubtes
Josep Maria Corominas
alcalde en funcions i electe d'olot
No se sap quants portadors del bacteri hi ha. En països on hi ha hagut diftèria, està entre un 3% i un 5%
Anton Foguet
cap de pediatria de l'hospital d'olot


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La UB se situa entre les 200 millors universitats del món

barcelona
Meteorologia

Desactivada l’alerta per risc de precipitacions fortes

BARCELONA

Cassà de la Selva ha superat els 90 litres per metre quadrat durant l’episodi de pluja

CASSÀ DE LA SELVA

Un arbre caigut sobre una catenària ha tingut la via tallada a Fornells fins fa una hora

FORNELLS DE LA SELVA
SEGURETAT

La Guàrdia Urbana ja usa drons per vigilar l’Horta de Lleida

LLEIDA
serveis

Barcelona neteja en cinc mesos 138.000 m² de pintades dels carrers

Barcelona
MEDI AMBIENT

El Parc del Garraf vol créixer i ser parc natural

SITGES

La UdG prioritza “el rendiment de coneixement” per sobre de l’econòmic en el Parc de Recerca i Innovació

GIRONA
Òscar Escuder
President de Plataforma per la Llengua

“Hem de revertir la tendència del baix ús social del català”

Barcelona