Societat

La dimensió dels ‘resorts' del macrocomplex BCN World serà més reduïda

Els tres operadors no plantegen un requeriment de sostre tan elevat com havia fixat Veremonte

Les obres podrien començar a principi del 2016

“Llanço un missatge de tranquil·litat tant per als escèptics com per als que dubten: el projecte avança.” El director de l'Incasòl, Damià Calvet, es referia amb això al projecte del macrocomplex d'oci del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou, encara conegut com a BCN World. Ho va dir ahir al matí, en una conferència a la Cambra de Comerç de Tarragona, durant la qual va avançar alguns dels retocs en el projecte després de la sortida de Veremonte com a promotora. Una de les principals és que les dimensions dels resorts seran més reduïdes del que s'havia previst, per adaptar-se a les aspiracions dels tres operadors preseleccionats per adjudicar-se una llicència de casino: Melco, Hard Rock i el Grup Peralada. Si amb Veremonte al capdavant es preveien un màxim de 450.000 metres quadrats de sostre per a cada complex i altures de fins a 25 pisos, el nou pla director urbanístic (PDU) les redimensionarà a la baixa. Calvet va admetre que el volum dels tres resorts o centres turístics integrats serà més petit, perquè els tres operadors actuals no plantegen uns requeriments de sostre tan elevats, de manera que el govern està “ajustant la tipologia d'edificabilitat”.

El responsable de l'Incasòl va treure importància a l'adéu de Veremonte: “No vam fer una llei Veremonte, ni és un projecte Veremonte: és un projecte per al CRT, per al Camp de Tarragona i per a Catalunya.” Calvet va dir que el contacte amb els tres operadors actuals és “diari” i “permanent”, i que, lluny de refredar-se el seu interès, mostren “excitació per començar a invertir”.

Calendari en verd

Per Calvet, el projecte “avança” gràcies a les condicions creades pel govern català, que al desembre va signar una opció de compra sobre els terrenys amb La Caixa, un acord amb una vigència de divuit mesos. Malgrat els retards en el procés, que ha quedat condicionat també, segons va admetre ahir, pel treball de la comissió de seguiment i per la celebració de les eleccions municipals, les dates marcades ara en verd en el calendari són clares: al juliol s'aprovarà inicialment el pla director urbanístic; a final d'any ja s'haurà aprovat definitivament, i a principi del 2016 començarà la construcció del macrocomplex. A més, per agilitar terminis, Calvet va confirmar que no caldrà esperar a l'aprovació definitiva per resoldre la segona fase del concurs de llicències i concedir les autoritzacions d'instal·lació i explotació als operadors. La previsió és iniciar els tràmits un cop aprovat inicialment el PDU.

La urbanització costa 180 milions

Els costos d'urbanització dels terrenys de BCN World, que inclouen l'abastament d'energia i aigua i l'ampliació de les infraestructures de sanejament i mobilitat, oscil·len entre els 175 i els 180 milions. Un import que, segons va confirmar ahir el director de l'Incasòl, s'imputarà als operadors en el moment de la compra del sòl. Calvet va dir que l'abastiment d'energia addicional comportarà la construcció d'una o dues subestacions elèctriques i que també caldrà millorar la connexió de l'àmbit amb l'AP-7 i l'A-7.

D'altra banda, pel que fa als habitatges, Calvet no va concretar si es manté la intenció de passar dels 386.000 metres quadrats de sostre residencial –uns 2.500 habitatges– que preveu el planejament vigent a una doble combinació anunciada al febrer, que projectava 280.000 metres quadrats d'ús estrictament residencial i 216.000 d'usos hotelers i residencials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

Comença la rehabilitació de noves finques als barris del Besòs i el Maresme a Barcelona

baRCELONA

Posen la primera pedra de la potabilitzadora de l’Escala

L’ESCALA
societat

Detenen un home per fer tocaments a una dona durant la festa major

rupià
societat

Albons, Juià i Vilablareix són els pobles que més recollida selectiva fan

santa coloma de farners
societat

Renoven el fons de solidaritat per ajudar a famílies vulnerables a pagar l’aigua

santa coloma de farners
societat

Entitats veïnals i d’oci nocturn fan un “acord històric” per millorar la convivència

Barcelona
Societat

Protesta contra l’agressió a una treballadora a la presó de Mas d’Enric

Lleida

SOS Costa Brava denuncia la sobresaturació d’embarcacions a Castell - Cap Roig

PALAFRUGELL

El Govern aprova ampliar més d’un 150% la ZEPA del delta del Llobregat

Barcelona