Societat

Una plaça dedicada a les herbes remeieres, a Llers

Va ser un dels principals actes de la mostra Fes-te Bruixa, que es va fer ahir i que va ser un bon reclam per als visitants

La inauguració de la placeta de les Herbes va ser un dels actes centrals de la fira Fes-te Bruixa, de Llers, que ahir es va convertir de nou en un poble embruixat i ple de misteris. La placeta va ser inaugurada per l'alcalde, Carles Fortiana, i tenia per objectiu fer memòria i deixar constància de la importància que han tingut les herbes en l'elaboració de remeis naturals i, també, homenatjar el paper de la gent gran, cabdal en la transmissió d'aquesta tradició.

Segons explica Anna Admetlla, membre de l'organització, es tracta d'una plaça petita que fins ara no tenia nom oficial però que ja fa molt de temps que la gent del poble l'anomenava “placeta de les herbes” perquè cada any els avis hi posaven una parada d'herbes remeieres. “Ha estat un acte senzill però molt bonic”, explica Admetlla.

A part d'aquesta inauguració, la fira va incloure un munt d'actes i de tota mena: teatre, narració de contes, conferències, espectacles musicals, actuacions per a la mainada i danses, entre d'altres. A part, hi havia diverses parades relacionades amb productes d'esoterisme, herbes, productes naturals, alimentació i artesania. I durant tot el dia diversos personatges màgics i fantàstics van passejar pels diferents espais de la mostra. Admetlla es va mostrar molt satisfeta per la quantitat de públic que s'hi havia aplegat i de l'èxit de totes les activitats.

Segons diu la tradició, Llers és terra de bruixes, i Carles Fages de Climent va publicar el 1924 el llibre de poemes Les bruixes de Llers, il·lustrat amb dibuixos de Salvador Dalí. Els poemes van engrandir les llegendes que circulaven sobre els aplecs sabàtics a les Garrigues, la zona entre Llers i Avinyonet de Puigventós. Això va inspirar el naixement de la fira Fes-te Bruixa, de la qual ja s'han fet cinc edicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia