gastronomia
Plats de pescadors al ‘Cuina' de juliol
La revista redescobreix les receptes que els pescadors feien a bord i que ara es poden tastar als barris mariners
El mar, les cremes més refrescants d'arreu i el repte de trobar cuina tradicional catalana a la ciutat de Barcelona, protagonitzen els continguts del número de juliol de la revista Cuina. La periodista Txell Bonet ha recorregut els barris mariners del país i ha conversat amb els pescadors per conèixer de primera mà receptes com l'all cremat, la sípia a la bruta, el bacallà amb allioli i l'asmarris de sardina, que ha cuinat Xavier Mestres.
Però l'estiu és temps de viatjar i de refrescar-nos i, per això, la revista descobreix quatre sopes fredes d'arreu del món. Des de l'svekólnik de Rússia fins al salmorejo andalús, passant pel hiyajuru del Japó i la crema d'alvocat mexicana, el Cuina ha contactat amb autèntics experts en la matèria per fer un viatge refrescant pel món.
‘Catalan food'
A més, aquest juliol el mensual va de punta a punta del territori. S'entaula a l'Ambassade de Llívia; conversa amb el xef del Tresmacarrons, Miquel Aldana; explica com va anar la desena edició del Concurs de Joves Cuiners i Cambrers de Catalunya, que es va fer a l'Escola Joviat de Manresa; visita una granja de conills de la Franja de Ponent, i tasta els vins de viticultura biodinàmica del celler Còsmic, a l'Empordà.