Osona/Ripollès

El Remenanen@ surt de festa

Les Guillermines i el bar i restaurant Atlàntida, que compleix dos anys, munten una edició especial d’aquest mercat d’articles de segona mà; ho viuran amb tota una jornada festiva, diumenge a Vic.

La munten grossa. Les Guillermines, el col·lectiu que des de fa dos anys i mig organitza els Remenanen@, uns originals mercats de compra i venda d’articles de segona mà, han decidit convocar una edició especial, per aquest diumenge, aprofitant que el bon temps i la calor convidaran a sortir; i a canviar l’armari.

La iniciativa arriba de bracet del bar i restaurant Atlàntida, que precisament compleix dos anys de vida. Plegats han organitzat una gran moguda a l’aire lliure, a l’entorn de l’espai enjardinat que hi ha darrere el mateix complex cultural.

Des del 15 de desembre de 2013, quan van estrenar aquest mercat, ja s’han organitzat cinc edicions del Remenanen@; tres a Vic i dues més a Tona, en el marc del Tona es Fira. En el cas de Vic, sempre s’havien fet amb caràcter indoor, a L’Orfeó.

En l’última edició, però, una desena de parades es van haver de quedar en llista d’espera per manca d’espai. Això els va fer pensar que, a la propera cita, potser els calia explorar un espai més gran. I l’han trobat. I com que l’entorn és ideal, han decidir convertir-ho en tota una festa.

De les 11 del matí fins a les 8 del vespre serà un no parar. Aprofitant el seu segon aniversari, el bar i restaurant Atlàntida s’encarregarà de posar el fil musical a la vetllada, amb música de DJ i algun grup en directe.

A més, i com a activitat puntual, el cuiner del restaurant, Oriol Sala, protagonitzarà, a les 4 de la tarda, un taller de sushi especialment pensat per a la canalla. També tindrà especial protagonisme el col·lectiu de La Fàbrica de Somnis, que oferiran contacontes, exhibicions de malabars, a més de l’actuació d’un grup de percussionistes i acordionistes diatònics.

També hi haurà demostracions de dansa, a càrrec d’alumnes de l’escola Thaïs, i l’assemblea local de Creu Roja hi tindrà una parada amb jocs gegants per a la canalla.

En aquesta edició especial, el mercat, pròpiament, espera al voltant de 25 parades –les inscripcions per ser-hi encara estan obertes–, on s’hi podrà trobar des de roba i complements fins a joguines, música o objectes de decoració.

Aquesta vegada, a més, les parades dels firaires aniran acompanyades d’una desena d’artesans creatius, que hi presentaran les seves propostes.

A una festa tan ben amanida només li calia ara un últim ingredient extern, el bon temps. I en aquest cas, sembla assegurat: s’espera sol i calor, molta calor. De fet, la cita s’havia programat inicialment per al passat 14 de juny, però uns dies abans es va ajornar davant les previsions que auguraven pluja, que efectivament va caure.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia