Osona/Ripollès

La mà dreta de dos pilots

Jordi Vilamala, a part de ser l’acompanyant de Josep M. Membrado, també és tinent d’alcalde de Tona.

Una de les sorpreses que es reservava l’acte de presentació del Ral·li Osona a Tona va ser l’homenatge que es va retre a Jordi Vilamala en un escenari que no li és hostil en la seva doble vessant.

Aquest era el segon any que la cursa es presentava al poble on es tornarà a instal·lar el parc d’assistència i la sala de plens és tan familiar a aquest tonenc com el mateix ambient del ral·li que ha guanyat en set ocasions, sempre al costat de Josep M. Membrado. El copilot que ha guanyat més vegades la cursa per excel·lència del calendari català de ral·lis és, des de fa dos mandats també, regidor de l’Ajuntament de Tona. No s’ho esperava quan divendres el van cridar l’alcalde, Josep Salom, i el regidor d’Esports, Miquel Espona, per lliurar-li un trofeu commemoratiu. Tots tres són també els que encapçalen la llista de CiU que es va imposar per majoria absoluta a les eleccions.

La passió per la velocitat de Vilamala, un copilot de 44 anys ordenat i efectiu llegint les notes però que des de petit tenia tendència a marejar-se dalt del cotxe, li ve de molt abans que la de la política. I l’amistat amb Josep M. Membrado, també. De fet, sempre ha estat fidel al pilot d’Olost i aquest ha aconseguit els seus millors resultats al seu costat. Tots dos es van conèixer estudiant a Vic i compartien l’afició per l’automobilisme. No va ser el seu primer copilot però van començar a córrer junts fa 20 anys amb un Peugeot 205 Rallye. Va ser l’època en què corria la seva primera fórmula de promoció, el Volant RACC, que guanyaria quatre anys després. A continuació van venir la Copa Renault i els campionats de Catalunya, que són el duet que més vegades l’ha guanyat. Fins i tot el rècord de copilots el va aconseguir Vilamala abans que Membrado perquè el seu gran adversari, Jordi Ventura, havia corregut amb copilots diferents. Dels vuit títols de l’olostenc (2003, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009, 2012 i 2014) només el penúltim no el va guanyar amb el tonenc, que el 2007 va entrar de regidor a l’Ajuntament i per circumstàncies personals va decidir deixar de córrer. Membrado, però, el va recuperar perquè els seus substituts no el convencien i amb ell han tornat els millors resultats. Mentrestant, Vilamala ha combinat aquesta activitat amb la segona tinença d’alcaldia. Treballant en àrees com Pagesia, Medi Ambient i Seguretat Ciutadana s’ha guanyat la confiança de Salom, que l’ha convertit ara en el seu número 2.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.