Societat

Dosrius torna a viure a principis del segle XX

Recrea la vida de pagès

La figura de l'Esteve Albert, present novament

El centenari del poeta, autor teatral i historiador Esteve Albert, fill de Dosrius, va ser l'any passat l'excusa perfecta perquè el poble organitzés una jornada dedicada al personatge i a la seva època i recreés com si es tractés d'un pessebre la vida durant el primer terç del segle XX. La col·laboració dels veïns va permetre tornar al passat a través dels escenaris, els vestits i els costums d'un municipi que vivia pràcticament de les feines de pagès i que va inspirar la producció literària del personatge. L'experiència va ser tan positiva que, amb el mateix fil narratiu de tornar al passat de cent anys enrere, Dosrius organitza aquest dissabte la jornada El Dosrius del 1900, que inclourà una fira de productes artesans, una exposició d'estris i eines de pagesia i un sopar popular.

En aquest Dosrius antic per un dia s'hi tornaran a veure dones vestides de l'època que renten al safareig comú i comparteixen un altre tipus de safareig; el capellà i els escolans que passen el salpàs per les cases; alguns pagesos que trien mongetes i els botiguers que venen productes com ara la “coca escalabornada” que feia la mare del mateix Esteve Albert. L'entrega de premis de prosa i poesia Esteve Albert i l'actuació de rumba dels Ai, Ai, Ai són alguns dels plats forts del dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia