Societat

Societat

Ballant cap a l'èxit

Un noi de Sant Hilari Sacalm aconsegueix set medalles en la fase final de la Dance World Cup de Bucarest

El ballarí, de només catorze anys, va competir en la fase final en diverses categories

La Dance World Cup és una de les competicions més prestigioses internacionalment

Dos ors, quatre plates i un bronze. Aquestes són les set medalles que el ballarí hilarienc Aleix Labara va aconseguir en
la fase final de la Dance World Cup, celebrada a Bucarest, una de les competicions mundials més prestigioses en el panorama de la dansa. En la final hi van participar uns 18.000 ballarins d'edats compreses entre 4 i 25 anys, provinents de més de 38 països diferents. Aquest no és el primer èxit internacional de Labara, ja que va aconseguir el tercer premi al Youth America Grand Prix (YAGP), el concurs més prestigiós per a joves talents de la dansa, que es fa als Estats Units. I Labara també destaca el paper que va tenir a l'obra La bella dorment de la companyia londinenca The Royal Ballet, a Barcelona el 2010, quan només tenia nou anys. Va ser seleccionat en un càsting per fer de patge del rei a l'espectacle Sleeping Beauty i encara ho recorda. “Tot i que només vaig fer de figurant, el que vaig viure entre bambolines al costat de grans ballarins va ser impressionant”, explica.

El noi de Sant Hilari Sacalm va començar a fer ballet amb quatre anys a l'Escola de Dansa d'Arbúcies, on va aprendre de la professora Laura Cuadrado. Als deu anys va accedir a l'Escola de Dansa Marta Bustamante de Mataró, on encara s'entrena i forma part de la selecció que ha fet Bustamante per formar el Jove Ballet de Catalunya.

Aleix Labara és un ballarí polifacètic, ja que no només fa ballet clàssic, sinó que també ha provat el jazz, el ballet neoclàssic, la dansa contemporània i el hip-hop, entre d'altres.

El fet d'entrenar-se tantes hores lluny del seu poble fa que no li sigui fàcil compaginar la dansa amb els estudis, però assegura que ho porta bé. El noi admet que encara ara, el ballet és un món que està molt estereotipat i es considera “un esport per a noies”. Fer-ne li va portar molts problemes a l'escola, però quan veu tot el que ha aconseguit, troba absurd haver donat importància als comentaris maliciosos. A més, Labara afegeix que el ballet el van començar a practicar els homes, tot i que ara hi predominin les dones. El curs vinent farà quart d'ESO a l'institut de Sant Hilari Sacalm, i quan hagi acabat l'ensenyament obligatori vol fer les proves d'accés al conservatori de dansa de Madrid i compaginar-ho amb el batxillerat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia