Vallès Oriental

La sindicalista Isabel Ruiz rebrà la Medalla President Macià al treball

El guardó reconeix els prop de 40 anys de trajectòria a la UGT

La sindicalista històrica Isabel Ruiz rebrà la setmana vinent la Medalla President Macià, que reconeix mèrits laborals en favor de l’impuls de l’economia catalana.

El premi reconeix la dilatada trajectòria al sindicat UGT, on va convertir-se el 1990 en la primera dona que va arribar a un càrrec de responsabilitat del sindicat en l’àmbit territorial, quan va ser escollida secretària general.

Ruiz, de 68 anys, va néixer a Humilladero (Màlaga), i va arribar a Catalunya l’any 1961. Va començar a treballar a la multinacional Henkel, que acabava d’arrencar la seva producció a Montornès. La seva vinculació amb la UGT va començar el 1977, quan treballava a l’empresa tèxtil Roca Umbert, de Granollers.

Després del nomenament, el 1990, com a secretària general al Vallès Oriental, Ruiz va liderar la fusió de les organitzacions del Vallès Oriental, el Barcelonès Nord i el Maresme, de la qual va ser secretària general fins al 2006. A més de membre del comitè confederal (1993-2005), Ruiz ha estat secretària general de la Unió de Jubilats i Pensionistes de la UGT (2009-2013).

Especialista en negociacions col·lectives, Ruiz també és patrona de la Fundació Maria Aurèlia Campany (que treballa en temes d’igualtat) de la Fundació Josep Comaposada, que busca l’extensió dels drets humans, laborals i sindicals a tot el món.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia