Vallès Oriental

Calier guanya pes a Amèrica amb una compra a Colòmbia

La companyia de les Franqueses factura 96 milions el 2014, amb un 6% de creixement

El fabricant de productes veterinaris Laboratorios Calier ha adquirit recentment la companyia colombiana Laboratorios Laverlam.

Aquesta firma, dedicada a la recerca, desenvolupament, fabricació i venda de productes biològics per a avicultura, ramaderia i agricultura ha de contribuir a consolidar la presència de l’empresa de les Franqueses a Colòmbia, un país en el qual opera des de 1982 a través de la filial Calier Los Andes.

Aquesta operació, el cost de la qual no s’ha comunicat, se suma a la filial que l’empresa veterinària ha obert en els últims mesos a la República Dominicana. L’empresa ja era present en aquell país a través d’un distribuïdor, però ara en reforça el pes amb una filial que s’ha creat per convertir-se en plataforma d’accés al mercat per a altres empreses del grup farmacèutic Indukern (al qual pertany Calier).

Totes dues operacions es van comunicar durant la presentació dels resultats del grup, aquest dimecres. Calier, que concentra l’activitat veterinària d’Indukern, va ser la companyia del grup que va obtenir més increment en les vendes. Va tancar l’exercici amb una facturació de 96 milions d’euros, amb un creixement del 6% respecte als 91 milions de xifra de negoci de l’exercici precedent. Un 84% d’aquesta facturació correspon a les vendes fora de l’Estat espanyol. Amèrica Llatina representa un 60% del negoci internacional i les noves operacions concretades en els últims mesos tenen com a objectiu consolidar la presència de la companyia en aquell mercat.

En contraposició a la compra d’una societat a Colòmbia i l’obertura d’una filial pròpia a la República Dominicana, l’empresa ha venut també en els últims mesos el 50% de la societat brasilera Hertape-Calier Saúde Animal al seu soci local. Tot i aquesta venda, Calier continua considerant clau el mercat brasiler, motiu pel qual Hertape continuarà comercialitzant en exclusiva els productes que elabora Calier.

En els resultats de l’any passat, l’empresa destaca la bona evolució de les filials d’Alemanya, el Marroc i l’Uruguai. Entre els fets més rellevants de l’exercici també destaca el llançament de la primera vacuna aviar contra la salmonel·la desenvolupada de manera íntegra a l’Estat, que situen Calier com una referència en el mercat.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.