Societat

Instal·len una vintena de torres de comunicació per millorar la cobertura de TDT i telefonia mòbil

Jordi Puigneró, director de Telecomunicacions de la Generalitat, assegura que la inversió fa Catalunya més competent en la nova economia

El director de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró, ha presentat aquest divendres al matí a Sant Pol de Mar les 20 actuacions que s'han dut a terme arreu de Catalunya per millorar la cobertura de telefonia mòbil i TDT. La inversió total ha estat de 6 milions d'euros i s'inclou dins el pla d'extensió d'infraestructures de comunicacions electròniques de la Generalitat anomenat Catalunya Connecta.

Puigneró ha detallat que amb aquesta inversió “es pretén preparar Catalunya perquè sigui competent en el món digital i dotar-la de les autopistes i ferrocarrils del segle XXI que permetran desenvolupar una nova economia”.

El director de Telecomunicacions ha fet balanç del desplegament des de Sant Pol de Mar, on la companyia Vodafone ha instal·lat una nova torre que suposarà una millora del servei a la part alta del municipi, aprofitant les infraestructures de les que ja disposava.

En roda de premsa, Puigneró ha donat a conèixer el desplegament dels 20 equips que la mateixa companyia ha instal·lat a la resta del territori durant aquest 2015. “Avui presentem el compromís del govern a seguir reduint les zones del país que tenen problemes de cobertura mòbil” ha explicat.

La Generalitat va adjudicar a Vodafone un dels contractes del nou model TIC de l'administració catalana i, en virtut d'aquest, es va acordar l'aprofitament d'infraestructures ja existents al territori per instal·lar-hi equips de telefonia mòbil i millorar-ne el servei.

Dels 20 equips instal·lats a diferents emplaçaments, 16 ja es troben en funcionament i 4 més estan planificats i en procés d'instal·lació o posada en servei.

Un d'aquests emplaçaments es troba a Llavorsí-Baiasca (Pallars Sobirà), on la instal·lació d'aquests equipaments ha permès l'arribada de la cobertura mòbil al nucli de Baiasca, un dels pocs municipis de Catalunya que encara no disposava d'aquest servei.

L'alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido, també ha participat en la presentació i ha destacat que la posada en marxa d'aquest servei de TDT i telefonia mòbil “és un pas important per al municipi” tot i que és conscient que encara queden problemes per resoldre i ha assegurat que seguiran treballant per millorar el servei de telecomunicacions atenent a les demandes del ciutadà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia