Societat

Una de cada quatre famílies de Barcelona amb nens menors de 16 anys tenen dificultats per arribar a final de mes

Són dades d'un estudi municipal, que també indica que uns 3.000 nens no es poden permetre un àpat de carn, pollastre o peix almenys cada dos dies

Una de cada quatre famílies de Barcelona amb nens menors de 16 anys, concretament el 27,9%, tenen problemes per arribar a final de mes i en el cas de les famílies monoparentals la xifra es dispara fins al 49%. Així ho revela el baròmetre de la infància i les famílies de la capital catalana que aquest dijous ha presentat la tinenta d'alcaldia de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz.

L'estudi, que s'ha fet el 2014 a partir de 1.200 entrevistes, analitza la situació de les famílies que tenen fills menors de 16 anys a través dels indicadors com la pobresa energètica, les dificultats econòmiques o les carències materials i posa de manifest la desigualtat en l'impacte d'aquests factors entre els barris amb més o menys nivell de renda.

Així, segons l'informe, uns 3.000 nens de la ciutat –l'1,4%– no es poden permetre un àpat de carn, pollastre o peix (o equivalents per vegetarians) almenys cada dos dies. Aquesta privació alimentària puja fins al 4,4% a les zones amb rendes més baixes.

El 13,3% dels menors de 16 anys viuen en llars que no poden mantenir l'habitatge a una temperatura adequada durant els mesos freds. A les zones més vulnerables, la xifra assoleix el 25,9%. La pobresa energètica afecta uns 30.000 nens de la capital catalana. Així mateix, l'11,3% dels nens no poden realitzar de forma regular activitats d'oci i esport.

El baròmetre també indica que un 10% de les llars amb menors no veuen assumible el pagament de la hipoteca o el lloguer en els propers 3 anys, i en el cas de les llars monoparentals el percentatge s'enfila fins al 21,2%.

Ortiz ha firmat que aquesta dades que apunta el baròmetre “no són positives”, però és important, ha dit, no amagar-les “com entenem que va fer l'anterior govern”, ja que són un instrument “essencial” per planificar les polítiques necessàries per combatre la pobresa i les desigualtats. La

La tinenta d'alcaldia de Drets Socials considera que s'han de destinar esforços a polítiques estructurals com plans de barris per a les zones de la ciutat més desfavorides i també polítiques actives d'ocupació, d'habitatge i avançar “cap a una garantia de rendes amb un suport municipal d'inclusió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona