Vallès Oriental

Tots els grups de la Garriga, tret de CiU, demanen la reobertura del CAP a la nit

La Garriga recupera el solar on l’Incasol havia de fer pisos socials

La moció presentada en el ple de dimecres per la CUP, el PSC i ICV que demanava la reobertura del Centre d’Assistència Primària (CAP) a les nits es va aprovar amb els vots de tots els grups municipals, tret dels set regidors de CiU, que hi van votar en contra.

Meritxell Budó, en nom de CiU, va explicar que per les dades que li van aportant cada quinze dies, “queda clar que, tot i tenir el CAP tancat, la gent té garantida la cobertura sanitària a les nits amb un equip mèdic que es desplaça a domicili”. La resta de grups van manifestar el seu suport a aquesta petició perquè era una retallada d’un servei bàsic i perquè l’Hospital es col·lapsava d’urgències. El regidor de SI, Pep Oliveres, que és metge, va convidar l’alcaldessa a preguntar als afectats per urgències nocturnes si els hauria agradat tenir el CAP obert. I es va preguntar per què es retalla en sanitat i, en canvi, no es pensa en els Bombers, els Mossos...
A la sessió també es va aprovar l’adscripció al patrimoni municipal del solar de la zona de Can Noguera on l’Incasol havia d’haver construït un bloc de pisos socials que finalment no es va edificar. L’Ajuntament havia cedit aquest solar del carrer Martí l’Humà, que ara recupera després de litigis amb aquest ens depenent de la Generalitat, que finalment no va complir la promesa per causes derivades, sobretot, de la crisi de la construcció. Amb aquest pas, l’Ajuntament torna a tenir la propietat del solar, però queden sense fer els habitatges socials. Des del govern van assenyalar que, ara mateix, l’esperança per començar a resoldre aquest problema és una promoció privada que es farà a la plaça de la Pau, on hi hauran de fer habitatges protegits.

Des de l’oposició, Clara Dachs, de la CUP, va demanar al govern que formen CiU i Acord-ERC que treballi per fer habitatge social a la Garriga i, a més, que busqui la manera de continuar les excavacions arqueològiques que es van descobrir en aquesta zona de Can Noguera i que evidenciaven l’existència d’una gran vil·la romana. En el mateix sentit de demanar habitatge social es van manifestar des del PSC i des d’ICV.

Al ple es va aprovar el padró d’habitants corresponent a l’1 de gener d’aquest any 2015. En aquell moment, la Garriga tenia 15.741 habitants. Al ple es va informar que arreglar l’avaria de l’aire condicionat que aquest estiu ha afectat la Biblioteca Núria Albó costarà 29.000 euros.

L’apartat de mocions va donar protagonisme al nou regidor de Ciutadans, Àngel Guillén. Una moció aprovada per tota la resta de regidors en favor del Correllengua, destinat aquest any al foment de l’ús social del català, ja va portar el seu primer vot negatiu perquè, segons Guillén, “vostès volen polititzar la llengua”. L’altra negativa de Ciutadans va ser en la votació d’una moció de la CUP en què es proposava que l’Ajuntament ajudés a fer visible el procés d’independència que es viu a Catalunya. La moció es va aprovar amb els vots de la CUP i SI, amb l’abstenció de CiU i Acord-ERC. ICV hi va votar en contra perquè no es va concretar quin tipus de pancartes es posarien. El regidor de Ciutadans, que hi va votar rotundament en contra, va advertir que si alguna de les pancartes es posava a la façana de l’Ajuntament, impugnaria l’acció de seguida.

El ple també va aprovar una moció per donar suport al Banc d’ADN que s’està impulsant per aconseguir identificar les restes de 4.000 persones que estan enterrades en fosses comunes de la Guerra Civil, els familiars de les quals no saben on es van sepultar. Es faran conferències per divulgar-ho i se subvencionarà la prova d’ADN dels que ho demanin.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.