Societat

Mor a Houston el doctor granollerí Carles Vallbona als 88 anys

Havia col·laborat amb la NASA, destacant pels seus treballs sobre els efectes en immobilització en pacients

El doctor Carles Vallbona va morir aquest dimecres a Houston (Estats Units) als 88 anys, segons ha confirmat l'Ajuntament de Granollers (Vallès Oriental), ciutat d'on era originari. Vallbona ha destacat per la seva promoció de la salut amb una dilatada carrera i trajectòria en l'àmbit assistencial i acadèmic.

Ha estat col·laborador de la NASA amb un treball en informàtica mèdica i recerca sobre els efectes de la immobilització en els pacients. Des de 1980 ha estat consultor del departament de Salut i presidia el Consell Assessor sobre Activitat Física i Promoció de la Salut. A més, des del 1994 era membre del patronat de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers.

De fet, va ser en aquesta fundació on es va crear l'Observatori de la Salut Dr. Carles Vallbona. La ciutat també va posar el nom del metge a un institut d'educació secundària i li va atorgar el títol de Fill Predilecte el 1998.

El metge, que també va destacar per treballs en el control de la hipertensió arterial i la diabetis, va rebre la medalla Narcís Monturiol al mèrit científic de la Generalitat el 1991, la medalla Josep Trueta al mèrit sanitari el 2010 i aquesta passada primavera la Generalitat li va atorgar la Creu de Sant Jordi.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia