Societat

‘La fam no fa vacances' recull 476.000 quilos d'aliments

Entitats culturals i esportives, escoles i empreses han organitzat 673 activitats solidàries amb la recollida extra d'estiu del Banc dels Aliments

La campanya ha durat tres mesos, de maig a juliol

Gràcies a les 673 activitats organitzades per associacions culturals, clubs esportius, escoles, empreses i fins i tot particulars La fam no fa vacances ha recollit en tres mesos 476.000 quilos d'aliments. La campanya d'estiu que els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya han fet en els últims tres anys per intentar arribar al gran nombre de famílies que d'una altra manera no tindrien les necessitats bàsiques alimentàries cobertes ha tornat a mobilitzar la societat civil. Els responsables dels bancs van voler agrair ahir públicament la implicació de milers de persones.

Veient que la demanda no deixa d'augmentar –les últimes dades de l'Idescat assenyalen que el 20,9% de la població està sota el llindar de la pobresa, això és 1,1 punts més que un any abans–, la campanya d'estiu es va avançar i va començar al maig. Així la recollida de menjar ha durat tres mesos i es va donar temps perquè més escoles hi puguessin col·laborar muntant recollides coincidint amb els festivals i les activitats de final de curs. De fet, la primera edició es va concentrar només al juliol, però vistos els bons resultats i la implicació d'entitats, clubs, escoles i empreses s'ha anat allargant.

Tot i que els promotors sempre indiquen que no es tracta de cap competició, el cert és que el balanç d'aquest estiu, amb 673 activitats arreu del territori i 476.000 quilos de menjar recollits, supera les 667 activitats i els 310.000 quilos de l'any passat.

Futbol i la Torre Agbar

Alguns dels esdeveniments clau han estat l'acció Donem la llauna a la fam impulsada per la Fundació de la Federació Catalana de Futbol que durant un cap de setmana de maig va consistir a recollir llaunes de conserva en més de 1.800 camps de futbol, així com les visites guiades per un preu simbòlic que ha organitzat l'empresa Aigües de Barcelona per acomiadar-se de l'emblemàtica Torre Agbar, a la zona de les Glòries. Danone ha donat 120.420 iogurts amb l'activitat Maletes contra la fam. A Lleida es van recollir 163 tones d'aliments i a Girona, 195.

Un milió d'euros per lluitar contra la pobresa

L'Obra Social La Caixa ha concedit aquest any ajudes per valor d'1,1 milions d'euros a 49 projectes destinats a la inclusió social de col·lectius en situació de pobresa a Catalunya. Es calcula que se'n beneficiaran més de 35.000 persones. Es tracta d'ajudes a accions pensades per contribuir al desenvolupament integral i al procés d'inclusió. Per demarcacions, a Barcelona es concentren 40 projectes i la resta són a Girona (4), Lleida (3) i Tarragona (2).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia