Osona/Ripollès

Ara és l’hora de les dones

Una cinquantena de persones es reuneixen a Vic per reclamar la igualtat de gènere.

A la plaça de la Vella per acabar amb un sistema que consideren antic, caspós, una cinquantena de persones, majoritàriament dones, es van reunir dijous 6 d’agost a Vic per proclamar que, “quan arribi la república catalana, tindrem un país més lliure, més just, més igualitari”. I és que a banda de clamar la independència, l’objectiu central de l’acte era ressaltar la necessitat de paritat entre homes i dones.

Amb aquesta intenció es va fer un minut de silenci en memòria de les víctimes de violència de gènere i, a continuació, la lectura d’un manifest de marcat to feminista.

La trobada també va incloure foto de família, però no una qualsevol. Els i LES participants es van col·locar darrere d’una pancarta que cridava “Via lliures a les dones lliures”. Per fer saber a tothom que la sobirania “no és un desig perquè sí, sinó perquè volem un país millor”, explicava la coordinadora de Centelles per la independència, Susi Planes.

L’organització va anar a càrrec de l’ANC d’Osona i s’emmarca en la campanya que està portant a terme l’Assembla aquest estiu. Consisteix a materialitzar les paraules que, consideren, han de vestir “el país que volem”: solidaritat, sostenibilitat, igualtat i tants altres termes que, com admetien ahir les participants, s’han de fer realitat perquè “fa massa temps que toca”.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia