Societat

Dos testimonis civils avalen la versió dels Mossos sobre la mort de Salou

El conseller d'Interior assegura que dos veïns de la localitat han testificat que no hi va haver cap contacte físic entre la policia i la persona que va caure pel balcó

Jordi Jané detalla que les actuacions d'ahir s'emmarquen en la investigació sobre un grup organitzat que es dedica a la importació de grans quantitats de material falsificat

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha assegurat aquest dimecres que hi ha dos testimonis aliens als Mossos d'Esquadra, veïns de Salou, que estaven a la plaça Sant Jordi en el moment en què un ciutadà d'origen senegalès es va precipitar des del balcó d'un tercer pis i que han fet declaració sobre el que van veure ahir a les sis de la matinada. Segons Jané, aquestes dues persones han avalat la versió de la policia que afirma que no hi va haver contacte físic entre la mossa d'esquadra i la persona que va caure.

En una roda de premsa organitzada per aclarir tot el que va passar aquest dimarts a Salou, el conseller de l'Interior ha detallat que les actuacions d'ahir es produeixen arran d'una investigació que arrenca a finals del mes de juny, quan es detecten operacions per part d'un grup organitzat que es dedica a la importació de grans quantitats de material falsificat.

En concret, i segons les dades facilitades per Jané, la investigació apunta a “un total de 83 paquets, de 958 quilograms, pràcticament, una tona de material falsificat a través d'una empresa de paqueteria i que després formava part d'un circuit comercial”. El material provenia bàsicament de Turquia.

Amb aquesta informació, el 4 d'agost s'entren diligències al jutjat, que autoritza per entrar a 3 domicilis de Salou des d'on es creu que es pot estar distribuint aquest material. En els escorcolls d'aquests pisos es van trobar ahir 74 caixes plenes de peces falsificades, amb prop de 5.000 unitats, bàsicament roba i sabates esportives, joies de diverses marques, i 3.300 euros en efectiu.

El conseller ha afirmat que en el marc d'aquesta operació “es produeix el fet més lamentable i és que, en un d'aquests registres, a l'entrar en una de les habitacions, on hi havia dues persones descansant, una mossa d'esquadra demana que s'identifiquin i una d'aquestes persones, sense dir res, salta pel balcó i acaba perdent la vida a l'impactar al terra”.

Jané ha insistit que no hi ha va haver cap contacte físic entre la mossa i la víctima, i que així ho avalen els dos testimonis civils que han prestat declaració. A més, ha indicat que en un altre dels dos pisos on es va entrar ahir “una altra persona també va saltar per la finestra per anar a parar al pis de sota, sense danys, i intentar fugir”.

El conseller ha lamentat “profundament” la mort del ciutadà senegalès, de 50 anys, i ha traslladat “a familiars i amics el condol i el sentiment de dolor que tenim”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.