Osona/Ripollès

Centelles aprova els nous sous amb els únics vots del PSC

L’alcalde, Miquel Arisa, cobrarà 45.000 euros bruts l’any.

L’Ajuntament de Centelles va aprovar, al ple de dijous al vespre i amb els únics vots del PSC, una modificació dels sous.

El regidor de Planificació Econòmica, Josep Paré, va explicar que la proposta final queda amb dues dedicacions de 45.000 euros bruts anuals. Una s’assignarà íntegrament a l’alcalde, Miquel Arisa, per una dedicació del 100% (ara la tenia parcial), mentre que la segona es dividirà en sis parts amb una dedicació del 16,66% per a cinc regidors (fins ara eren quatre però al 25%): Cristina Ciudad, Josep Arisa, Xavier Serra, Antoni Castells i el mateix Paré. Cobraran, cadascun d’ells, 7.947 euros bruts anuals. La sisena part, de moment, es deixa vacant per si hi ha noves incorporacions al govern. La regidora Neus Verdaguer no tindrà sou. Cobrarà per assistències, com l’oposició: 100 euros per ple; 150 per junta de govern i 25 per comissions informatives.

D’aquesta manera, es resol una qüestió que, com va admetre Paré, en l’actual context econòmic genera controvèrsia. Va dir que calia preguntar-se si Centelles necessitava un alcalde amb el 100% de dedicació i que, en cas afirmatiu, després es podia valorar l’import. Va tenir interès a fer notar que durant dues dècades Arisa havia compatibilitzat l’alcaldia amb altres atribucions, primer professionals i després polítiques, al Consell Comarcal, motiu pel qual les arques municipals n’havien sortit beneficiades, perquè només cobrava part del salari del consistori, i que ara, en canvi, només percebria el sou de l’Ajuntament.

La proposta no va convèncer el grup d’Ara Junts, llista vinculada a ERC. Víctor Barquer va admetre que calia un alcalde amb el 100% de dedicació, però va qüestionar el cost. L’ideal, va dir, “seria que ningú cobrés i que s’estigués a l’Ajuntament per vocació de servei”. Si això no és possible, “perquè hi ha un treball que requereix un salari”, aleshores s’ha de fixar un límit. I el límit, va dir, hauria de ser 2,5 vegades el salari mínim interprofessional. És a dir, 1.621 euros mensuals. Paré va fer-li notar que Arisa cobrarà menys que el que percebria a la seva feina, un argument que no va fer canviar d’opinió Barquer: “És una opció personal”, va defensar.

El grup de CiU també hi va votar en contra. Dolors Calm va compartir la tesi que cal una dedicació plena, però va criticar que s’hagués fet bandera del poc que cobrava i que respecte al que percebia fins ara (17.300 euros bruts anuals, segons la web municipal) hi hauria d’haver un terme mitjà. Paré va recordar que Arisa no havia cobrat ni dietes ni desplaçaments i que continuaria sense fer-ho. Ningú va canviar d’opinió. El punt va prosperar amb el vot del PSC.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Les comarques gironines, protagonistes d’una Fira de Calella que allarga l’horari

Calella
Girona

La protesta veïnal pel parc Vilamitjana arriba fins a les portes de l’ajuntament

Girona
societat

El 40% dels pisos de Barcelona anunciats a portals immobiliaris són per a lloguer de temporada, segons l’OHB

Barcelona
Societat

Territori construirà una cinquantena de pisos de lloguer assequible a Tàrrega

Barcelona
Societat

Mor Enric Torres Camprubí, setanta-cinc anys d’emprenedoria

Renfe establirà 600 trajectes de bus al dia entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders com a transport alternatiu al tren

Barcelona
Societat

Creix la preocupació per l’accés a l’habitatge i la massificació turística a Barcelona

Barcelona
societat

Sindicats de Mossos reclamen l’ampliació “urgent” de la comissaria de les Borges Blanques

Barcelona
societat

Badalona Acull lliura més de 2.000 firmes a l’Ajuntament per exigir un alberg després del tancament de Can Bofí Vell

Barcelona