Societat

Societat

Nou itinerari turístic del Masnou

Passeig de Terra i Mar

El Masnou estrena una ruta turística que permet observar i visitar alguns dels punts més emblemàtics del municipi a través d'una trentena de plafons instal·lats

La Casa de Cultura, on han instal·lat l'Oficina de Turisme, és un lloc clau de l'itinerari després d'haver estat tancada tres anys per poder rehabilitar-la i tornar-la a obrir

És el primer itinerarion es pot veure tot el conjunt del patrimoni cultural que hi ha al municipi

Al Masnou volen reivindicar i posar en solfa el seu patrimoni per atraure turisme cultural que vulgui visitar els llocs i punts més emblemàtics del municipi maresmenc. Per això, just ara ha acabat d'enllestir l'itinerari turístic que porta per nom l'eslògan El Masnou, Terra i Mar. L'objectiu d'aquesta proposta és donar rellevància al patrimoni artístic i arquitectònic del municipi, per la qual cosa es proposa fer una passejada pels punts de la vila amb més interès de des d'aquest punt de vista. De fet, tot just fa pocs dies que s'han acabat d'instal·lar prop d'una trenta de plafons explicatius de cada punt o racó de l'itinerari.

A través d'aquest recorregut es podran visitar uns carrers que no han canviat gaire des de la formació del nucli originari del Masnou, i permet descobrir un patrimoni arquitectònic força inèdit fins al dia d'avui. Edificis modernistes, una casa d'indians, llegendes i altres singularitats del municipi permetran conèixer, durant el recorregut, vivències que han configurat el Masnou modern, com ara el parc del Llac, la Casa de Cultura i la Mina d'Aigua, entre d'altres. La intenció és que l'itinerari sigui bidireccional, de manera que es pugui començar de manera inicial per dos punts: per Cal Ros de les Cabres o pel parc del Llac. Per tant, els visitants que comencin per aquest darrer punt hauran de seguir els pals i les banderoles que indiquin el sentit cap a Cal Ros de les Cabres. Els que decideixen començar el recorregut de d'aquest darrer punt, hauran de fer la passejada en sentit invers. A més, cada panell informatiu conté una infografia que indica el lloc exacte on es troba i quin ha de ser el següent punt de l'itinerari a seguir en funció de la ruta que s'estigui fent en aquell moment.

De fet, durant la festa major de Sant Pere el Masnou ja va oferir passejades guiades per aquest recorregut. Segons l'Ajuntament, l'activitat va tenir molt bona acceptació entre el públic participant i es van cobrir totes les places de què es va disposar. Ara, segons la regidora de Turisme, la idea és que a partir del proper 27 de setembre es pugui oferir la possibilitat de fer més visites d'aquest tipus. Serà una activitat que tindrà una hora aproximada de durada per a grups d'unes 25 persones amb reserva prèvia per al quart diumenge de cada mes. Tot i així, ara les persones que ho vulguin ja poden fer tot el recorregut turístic de manera individual.

La Casa de Cultura

Un dels punts clau d'aquest itinerari és, sense cap mena de dubte, la Casa de Cultura. Situada a peu de l'N-II i no gaire lluny de l'Ajuntament, aquest immoble singular va estar tancat tres anys per tal de rehabilitar-lo, i les seves portes es van tornar a obrir el 29 de març. De fet, durant la reobertura ja s'hi van poder fer unes visites guiades teatralitzades en què van prendre part més de 600 persones. Aquestes van continuar durant tot l'abril passat i, segons l'Ajuntament, també van tenir una bona resposta per part del públic. A més, també des de la seva reobertura, a la Casa de Cultura hi ha l'Oficina de Turisme del Masnou. Aquí, a banda de rebre informació sobre les possibilitats d'oci, gastronomia, culturals –entre d'altres– que ofereix la vila, també es pot visitar la impressionant maqueta i una projecció en tres dimensions que reprodueix com era el Masnou al segle XVIII i una exposició de la pinacoteca municipal. De fet, fins a mitjan juny es calcula que prop d'un miler de persones ja van passar per l'Oficina de Turisme.

A grans trets, la posada en solfa del conjunt d'elements que conformen l'itinerari turístic El Masnou, Terra i Mar ha tingut un cost de prop de 650.000 euros, dels quals la meitat han estat sufragats per fons europeus. De la resta, un 30% del projecte ve finançat per la Diputació, mentre que un 20% s'imputa a les obres ja realitzades anteriorment a la Casa de Cultura. L'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras (ERC), ha comentat que amb la posada en marxa d'aquesta proposta, “serà el primer itinerari on hi haurà tot el patrimoni cultural del municipi”, i ha manifestat la voluntat que “pugui ser un pol d'atracció per al turisme de proximitat”.

‘El Masnou, Terra i Mar' en xifres.
Algunes dades del nou itinerari turístic del Masnou:
30
plafons
informatius són els que s'han instal·lat, aproximadament, per marcar els punts d'interès de la ruta.
650
mil
euros són els del cost total del projecte, la meitat dels quals han estat aportats per fons europeus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia